Τρίτη 14 Απριλίου 2009

«Κοινωνικό Παντοπωλείο» και στο Ηράκλειο.

Μετά από απόφαση της νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη, δημιουργείται ένας νέος θεσμός στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» που σκοπό έχει να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης άπορων οικογενειών με μακροπρόθεσμο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με εμπόρους-προμηθευτές του νομού Ηρακλείου θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου (είδη πρώτης ανάγκης, τυποποιημένα μη ευαλοίωτα είδη, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ) στις οικογένειες αυτές(στη φωτο το κοινωνικό παντοπωλείο της Αθήνας). Οι αρχικοί δικαιούχοι - σύμφωνα με τη νομαρχία - προκύπτουν με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι οικογένειες αυτές σε πρώτη φάση θα προμηθευτούν τρόφιμα.
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην οδό Καζαντζάκη 6-8, και θα λειτουργήσει τη Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη από τις 09:00-14:00. Προκειμένου οι δικαιούχοι να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα.
Οι δικαιούχοι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από τους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η κ. Σχοιναράκη θα επισκεφθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 13:30 συνοδευόμενη από τους αντινομάρχες. '

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου