Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Πνίγηκε 62χρονος στα Σχοινάρια ,νότια του Ρεθύμνου.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα για ψάρεμα, δυο φίλων από την Αγία Πελαγία Ηρακλείου στην παραλία Σχοινάρια του Δήμου Φοίνικα, στα νότια του Ρεθύμνου.
Ο ένας από τους δύο φίλους, 62 χρονών, παρασύρθηκε από ένα μεγάλο κύμα, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί και παρά την επιχείρηση που στήθηκε από τις 12 το μεσημέρι από τις δυνάμεις του λιμενικού, επαγγελματιών δυτών και τη συνδρομή ελικοπτέρου, δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθεί το πτώμα του άτυχου άνδρα από τη θάλασσα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Οι δυο φίλοι συνήθιζαν να πηγαίνουν για ψάρεμα στη συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένα να ανεβαίνουν σε έναν ψηλό βράχο στην παραλία. Ξαφνικά και λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως είπε ο φίλος του άτυχου άνδρα στους δύτες που έσπευσαν στην παραλία, ένα μεγάλο κύμα χτύπησε και παρέσυρε τον 62χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα.
Αδυνατώντας ο ίδιος να του προσφέρει βοήθεια, ειδοποίησε άμεσα τις λιμενικές αρχές της Αγίας Γαλήνης και την οικογένεια του φίλου του.
Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό με τη συνδρομή επαγγελματιών δυτών από το καταδυτικό κέντρο του Πλακιά, και τη συμμετοχή στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, το οποίο εντόπισε το πτώμα του 62χρονου.
Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τους δύτες και τους λιμενικούς να προσεγγίσουν τον άτυχο άνδρα και να τον βγάλουν από τη θάλασσα, διότι θα έθεταν και οι ίδιοι τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Το απόγευμα η επιχείρηση σταμάτησε και στο σημείο παρέμεναν δυνάμεις του λιμενικού μαζί με συγγενείς του θύματος για μια νέα επιχείρηση που αναμενόταν να στηθεί μόλις έπεφτε η ένταση των ανέμων. Χ.Β. ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου