Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αρκαλοχώρι : Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα


Ένας καθαρισμός της κυνηγετικής του καραμπίνας, παραλίγο να σταθεί μοιραίος για έναν 26χρονο από το Αρκαλοχώρι.
Ο νέος, ο οποίος διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πανοράματος, το μεσημέρι, αφού γύρισε στο σπίτι του, αποφάσισε να καθαρίσει την κυνηγετική του καραμπίνα. Όμως από απροσεξία -όπως δείχνουν τα γεγονότα και οι μαρτυρίες- δεν έλεγξε τη θαλάμη του όπλου και δεν είδε το φυσίγγιο που είχε μείνει μέσα.
Έτσι το κακό δεν άργησε να συμβεί. Η μονόκαννη καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με τα σκάγια να βρίσκουν τον νέο στο αριστερό μέρος της κοιλιακής χώρας, ένα χτύπημα όμως, το οποίο ευτυχώς για τον 26χρονο δεν ήταν μοιραίο.
Ο νέος, με την πολύτιμη συνδρομή του αδερφού του, μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί, λίγη ώρα αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο 26χρονος έχει άδεια για την κατοχή του όπλου και ενώ έχει καλή σχέση με τα όπλα, εντούτοις δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Η αστυνομία:

Το περιστατικό αυτό δεν γνωστοποιήθηκε άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, κάτι που εγείρει κάποια ερωτήματα γύρω από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους γιατρούς που περιέθαλψαν τον νέο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο της μητέρας του, όσο και του αδερφού της, ο 26χρονος αυτοτραυματίστηκε, την ώρα που καθάριζε το μονόκαννο στον καναπέ του σπιτιού τους, όπου και τον βρήκαν αιμόφυρτο και δεν συνέβη τίποτα άλλο. Πάντως αυτό που μένει είναι να καταθέσει και ο ίδιος ο τραυματίας, ώστε να βγουν τα οριστικά συμπεράσματα.''Εφημερίδα Τόλμη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου