Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

"Επί ποδός" η Τροχαία Ρεθύμνου για τις μέρες του Πάσχα


Αυστηρά μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λαμβάνει από σήμερα το τμήμα Tροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Σε συνεργασία με την Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, την Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης τύπου ΖΗΤΑ της Aστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου αλλά και τα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο διάστημα από 15 έως και 20 Απριλίου. Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ζητάει από τους οδηγούς να τηρήσουν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην κάνουν παραβάσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να μην οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα, να μην κάνουν αντικανονικό προσπέρασμα, να μην εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα, να μην οδηγούν υπό την επήρεια μέθης και να μην παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες και τις πινακίδες STOP. Επίσης, τονίζεται πως είναι απαραίτητο να τηρηθεί η νόμιμη κυκλοφορία και πως θα υπάρχει έλεγχος των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων, όσον αφορά την τήρηση κανόνων ασφαλούς μεταφοράς επιβατών και φορτίων.
Υπενθυμίζουν παράλληλα στους οδηγούς, πως η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι παράνομη και επικίνδυνη και συμβάλλει στην πρόκληση ατυχημάτων, ενώ η χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας είναι απαραίτητη για τους οδηγούς αλλά και τους συνεπιβάτες τους.
Καθ' όλο το 24ωρο στο διάστημα αυτό θα λειτουργεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που φέρει φωτογραφικό RADAR, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των οδηγών, η υπηρεσία προχώρησε στην επισήμανση σημείων του οδικού δικτύου του Νομού τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα λόγω της διαμόρφωσης των οδών, της ολισθηρότητας και της ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων.
Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:
α) Ε.Ο ΧΑΝΙΩΝ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 45ο – 52ο χιλιόμετρο στην περιοχή Πετρές (συνεχόμενες επικίνδυνες στροφές)
β) Ε.Ο ΧΑΝΙΩΝ -ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 67ο – 76ο χιλιόμετρο στην περιοχή Λατζιμάς - Εσταυρωμένος – Γέφυρα Γεροποτάμου (επικίνδυνες απότομες στροφές, ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας)
γ) Ε.Ο ΧΑΝΙΩΝ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από 82ο – 83ο χιλιόμετρο στην περιοχή Σκεπαστή (συνεχείς επικίνδυνες στροφές)
δ) Ε.Ο ΧΑΝΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο 62ο χιλιόμετρο στην περιοχή Μισσίρια, κόμβος Αμαρίου (εκτέλεση έργων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου