Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ανοίγει σήμερα ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς.

Με πλημμελές προσωπικό ανοίγει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς τον οποίο αναμένεται να διασχίσουν και αυτό το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Δασών Χανίων, η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς) από τη νότια είσοδο (Αγ. Ρουμέλη) για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα θα γίνει σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου 2009 και για όλο το μήκος του μονοπατιού (Ξυλόσκαλο μέχρι Αγ. Ρουμέλη) την Τετάρτη 22 Απριλίου 2009, μετά από σχετική απόφαση του κ. Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν συμμόρφωση με τις πινακίδες ενημέρωσης που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του μονοπατιού από τη Δ/νση Δασών Χανίων, να έχουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση για αυτή την δραστηριότητα, καλή ένδυση, υπόδηση, αλπινικό μπαστούνι και επίγνωση των σημείων του μονοπατιού που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο από πτώση λίθων. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/ νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό".
''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου