Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Χανιά: Οι Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό των τσιγγάνων

Επισκέψεις σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Νομό Χανίων, προσφέροντας ιατρική και άλλη υποστήριξη, πραγματοποίησαν στις 12 Απριλίου οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (γραφείο Χανίων). Με μια ομάδα από 3 γιατρούς, 2 νοσηλεύτριες και 2 εθελοντές, οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ακρωτήρι, τα Τσικαλαριά, και τη Σούδα. Στους καταυλισμούς, η ιατρική ομάδα των Γιατρών του Κόσμου εξέτασε παιδιά και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων διενήργησε τους απαραίτητους εμβολιασμούς. Παράλληλα, ενημέρωσε και προέτρεψε για τακτική παρακολούθηση τους χρόνιους πάσχοντες στο ιατρείο της οργάνωσης που λειτουργεί καθημερινά στην οδό Μπουνιαλή 12. Η ομάδα των εθελοντών, με βάση τις διαπιστωμένες ανάγκες του πληθυσμού, διένειμε τρόφιμα και ρούχα, απολύτως απαραίτητα για πολλές οικογένειες που διαβιούν στους καταυλισμούς.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν άσχημη. Άνθρωποι που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, πολλοί μέσα σε σκηνές και σε λάσπη, χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Εκτεθειμένοι στο κρύο και τις ασθένειες», δήλωσαν τα μέλη της οργάνωσης στα Χανιά, που συμμετείχαν στην αποστολή.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν ότι «η ευγενική χορηγία των σούπερ μάρκετ INKA, των Υποδημάτων Φυτράκη, αλλά και πολλών ανώνυμων συμπολιτών μας, έδωσε τη δυνατότητα στους Γιατρούς του Κόσμου να βρεθούν με τρόφιμα και ρουχισμό - υποδήματα κοντά σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Οι Γιατροί του κόσμου ευχαριστούν θερμά όλους αυτούς που τους έδωσαν τα "όπλα" να συνεχίσουν τη δύσκολη μάχη τους στο πλευρό των πιο αδύναμων».

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι Γιατροί του Κόσμου προγραμματίζουν τις επόμενες επισκέψεις τους, στους καταυλισμούς. ''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου