Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Εντατικοί έλεγχοι και οδηγίες απο την αστυνομία Χανίων.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία και στο Ν. Χανίων καθόλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, τόσο για τροχαίες παραβάσεις όσο και για τη χρήση κροτίδων και για άσκοπους πυροβολισμούς.
Παρά τις ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζονται στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων, σύμφωνα με τον διοικητή ταξίαρχο Αριστείδη Καζάλη "οι άντρες της Τροχαίας από τον διοικητή της μέχρι τον τελευταίο τροχονόμο θα είναι στους δρόμους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας". Ο αστυνομικός διευθυντής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδήγηση αλλά αλλά και στις κροτίδες.
- Για την οδήγηση επισήμανε πως "για να γιορτάσουμε ένα αναίμακτο Πάσχα θ
α πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επειδή είναι γιορτές να μην προβαίνουν στην κατανάλωση αλκοόλ και όταν το κάνουν να αναθέτουν την οδήγηση σε κάποιον άλλο. Οι υπηρεσίες μας η Τροχαία και η ομάδα πρόληψης ατυχημάτων από τις 13 Απριλίου έχουν λάβει έκτακτα μέτρα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, με αυξημένες περιπολίες όλο το 24ωρο, με συμβατικά και μη αυτοκίνητα, με φωτογραφικό ραντάρ και συνεργείο αλκοτέστ. Γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε παραβάτες που ευθύνονται για τροχαίες παραβάσεις όπως τα αντικανονικά προσπεράσματα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και όπως προείπα η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
- Για τη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων. "Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων ιδιαίτερα σε ανηλίκους εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών που απαγορεύεται από το νόμο. Ολοι ας κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από αυτά τα πράγματα που δεν είναι παιγνίδια αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα, ιδιαίτερα επιβλαβή για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών και αυτών που βρίσκονται πλησίον των παιδιών. Υπεύθυνοι είναι και οι γονείς που έχουν και ποινική ευθύνη. Οι υπηρεσίες μας έχουν λάβει μέτρα και θα εφαρμόσουν το νόμο σε κάθε περίπτωση και με μεγάλη αυστηρότητα ακόμα και αν είναι η βραδιά της Ανάστασης. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα θα πρέπει να προστατεύσουμε όμως ιδιαίτερα τους ενήλικους. Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε εκείνους που με την επίκληση του εθίμου θα συλληφθούν να πυροβολούν άσκοπα στον αέρα. Οπως γνωρίζετε, οι βολίδες επιστρέφουν στη γη με μεγάλες ταχύτητες και πολλές φορές έχουμε τραυματισμούς αλλά και θανάτους. Θα πρέπει να σταματήσει η ανοχή των συμπολιτών μας και των συνδαιτυμόνων σε αυτούς που κάνουν εν ευθυμία χρήση πυροβόλων όπλων ".
Ο αστυνομικός διευθυντής ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή ανάσταση σε όλους τους Χανιώτες. ''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου