Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Αβραμόπουλος απο τα Χανιά: Μέχρι το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση


Συμφωνία ,με την οποία μέχρι το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που αφορά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα,υπέγραψαν σήμερα στα Χανιά ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο επίτροπος απασχόλησης κοινωνικών υποθέσεων και ίσων ευκαιριών Vladimir Spilda.
Οι δύο ανδρες πραγματοποίησαν περιοδεία σε δομές της
ψυχιατρικής μεταρρύθμισης των Χανίων,όπως την Ψυχιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο του Νομού, που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης(φωτο απο την σημερινή επίσκεψη στό Νοσοκομείο).
Οπως δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος « Η παραφιλολογία που κατά καιρούς εκδηλώνεται ακυρώνεται στην πράξη και δεν έχει καμιά μα καμιά αντιστοιχία με την δική μας πολιτική βούληση και πρακτική η οποία αφορά στην εδραίωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την προσφορά υψηλών σύγχρονων υπηρεσιών ψυχικής υγείας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». Και συμπλήρωσε:«Όλα όσα έχουμε από κοινού συμφωνήσει αποτελούν πλέον μέρος της πολιτικής μας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ψυχική υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου