Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Δεκατρείς νεκροί από σεισμό στην Ιταλία


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα στην κεντρική Ιταλία. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι σύμφωνα με αξιωματούχους της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων στην ιστορική πόλη Λ΄Άκουϊλα, κοντά στην οροσειρά των Αμπρούτσι.

Η δόνηση έγινε αισθητή έως και τη Ρώμη.

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky24, από τα ερείπια ενός σπιτιού που κατέρρευσε στην πόλη Φόσα, ανασύρθηκαν νεκροί ένα κοριτσάκι και μια ηλικιωμένη.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί.

Το πρακτορείο ΑΝSA αναφέρει ότι 4 παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένα από τα ερείπια του σπιτιού τους που τα καταπλάκωσε, ωστόσο σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές οι γιατροί δεν κατάφεραν να τα σώσουν.

Οι αρχές φοβούνται ότι πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια των σπιτιών και των πολυκατοικιών που έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες καταστροφής και κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Επίσης όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ΧΧ Σετέμπρε στη Λ΄Άκουϊλα κατέρρευσε, ενώ εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα της εστίας βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως τουλάχιστον ένας νεκρός έχει απομακρυνθεί από τα ερείπια.

Αναφορές υπάρχουν και για κατάρρευση του καμπαναριού στο Ρόβερε, αλλά και για πολλά α κόμη κτίρια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. ''e-Ελευθεροτυπία'' .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου