Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Νεκρός ο δράστης στο Ρέντη.

Μαθητής σε σχολή του ΟΑΕΔ στις 8.30 στου Ρέντη, επί της Πέτρου Ράλλη 33 πυροβόλησε συμμαθητές του και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα, όπως αποδείχτηκε.


Ο Δημήτρης Πατμανίδης, 19χρονος ομογενής από τη Ρωσία, σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της Σχολής του ΟΑΕΔ με 18χρονο συνάδελφό του Δημ. Κοκκίνη, τον οποίο πυροβόλησε με δύο όπλα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στο χέρι. Αμέσως μετά βγήκε από τη σχολή του ΟΑΕΔ πυροβολώντας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο 30χρονους υπαλλήλους εταιρείας που περνούσαν από το σημείο. Ύστερα πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, όπου αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.


Ο σπουδαστής που πυροβολήθηκε αρχικά φέρει τραύματα στο θώρακα, το βραχιόνιο και το δεξιό μηρό και εισήλθε στο χειρουργείο για να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει παραμείνει στο θώρακα. Σύμφωνα με το διοικητή του Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας Πάνο Ευσταθίου, ο 19χρονος δράστης δεν άντεξε και κατά τη διάρκεια της λεπτής χειρουργικής επέμβασης απεβίωσε.


Οι δύο νεαροί υπάλληλοι -ένας ελληνικής και ένας αλβανικής καταγωγής- φέρουν ελαφρότερα τραύματα, στα χέρια και τα πόδια .


Τα αίτια του τραγικού συμβάντος ερευνώνται από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ αστυνομικοί έχουν μεταβεί στο σπίτι του 19χρονου δράστη όπου κάνουν έρευνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα στο δράστη βρέθηκαν δύο τσάντες με τα δύο όπλα, ένα μαχαίρι και σημείωμα όπου ανέφερε τους λόγους για τους οποίους "δεν έπρεπε να ζει". Στο σημείωμά του αναφέρει εκτός των άλλων "είμαι εγωϊστής και δεν μπορώ να με απαξιώνουν".


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα με τη συμπεριφορά του, αλλά χαρακτηρίζεται ως κλειστό άτομο, το οποίο δεν είχε πολλές παρέες. Οι γονείς είπαν στους αστυνομικούς πως το παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις και προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. ''news247.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου