Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ : Υπό... εξαφάνιση οι αγροτικοί γιατροί


“Την περασμένη Παρασκευή περισσότεροι από πενήντα ηλικιωμένοι δημότες μας και κάτοικοι της περιοχής περίμεναν έξω από το περιφερειακό ιατρείο τον γιατρό. Αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και 7 - 8 μήνες και η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί”.
Ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Βαγγέλης Μπεμπλιδάκης μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για την έλλειψη αγροτικού ιατρού εδώ και πάνω απο 8 μήνες για τους κάτοικους των δημοτικών διαμερισμάτων Μάλεμε, Κοντομαρί, Κυπάρισσου, Ξαμουδοχωρίου, Βλαχερωνίτισσας.
Και δεν είναι και ο μοναδικός δήμος του Ν. Χανίων που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αφού τα τελευταία χρόνια η έλλειψη αγροτικών ιατρών είναι πολύ μεγάλη στην ύπαιθρο του νομού.
"Από το Υπουργείο έχει εγκριθεί η πρόσληψη αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων, και αναμένουμε τη δημοσίευση στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης. Είναι θέμα χρόνου" σημείωσε μιλώντας στα "Χ.Ν." ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Σταύρος Μαρινάκης.
Ωστόσο οι φορείς του Πλατανιά είναι δύσπιστοι. "Το θέμα μας ενδιαφέρει και καθημερινά ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται. Εχουν όντως οριστεί δύο αγροτικοί γιατροί, ωστόσο μέχρι να τοποθετηθούν, από ότι μας είπαν, θα φτάσουμε στον Ιούνιο και μπορεί και τον Ιούλιο. Ομως, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που δεν είναι σε θέση να κατέβουν στην πόλη για μια απλή συνταγογράφηση ή μια απλή εξέταση" λέει ο κ. Μπεμπλιδάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος Πλατανιά έχει εκφράσει εγγράφως την επιθυμία του να αναλάβει την πληρωμή των αγροτικών ιατρών προκειμένου να μην παρουσιάζονται προβλήματα στην τοποθέτησή τους. "Το έχουμε ζητήσει παρά το κόστος που θα επιβαρυνθούμε γιατί η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν μπορεί να συνεχιστεί" υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.
Στο θέμα αναφέρεται και ο κ. Γιώργος Πρεκατσάκης, κάτοικος της περιοχής και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Μάλεμε.
"Ένα από τα πιο σημαντικά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων Μάλεμε, Κοντομαρί, Βλαχερωνίτισσα, Κυπάρισσος και Ξαμουδοχώρι είναι που τώρα και δέκα μήνες περίπου έχουν μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Μάλεμε έχει 130 παιδιά και στο παρελθόν αντιμετωπίστηκαν πολλά έκτακτα περιστατικά μικρά και μεγάλα και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του περιφερειακού ιατρείου του Μάλεμε. Τώρα το ιατρείο μένει κλειστό και οι δάσκαλοι και οι γονείς αγωνιούν και ρωτούν μέχρι πότε θα παραμείνει. Αλλά και οι ηλικιωμένοι που πραγματικά διερωτώνται ποιος τελικά θα σκύψει στο πρόβλημά τους και θα δώσει τέρμα σ' αυτήν την ταλαιπωρία".
Απευθυνόμενους στους αρμόδιους ο κ. Πρεκατσάκης ζητάει "να δώσουν άμεσα λύση και να λειτουργήσει το περιφερειακό ιατρείο του Μάλεμε μόνιμα και σε καθημερινή βάση. Καλώ επίσης και τους τοπικούς άρχοντες να αντιληφθούν πως έχουν χρέος και υποχρέωση να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα". ''Χανιώτικα Νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου