Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εθνικό πένθος στην Ιταλία.

Η Ιταλία ετοιμάζεται από σήμερα για το τελευταίο αντίο προς τους 260 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον προχθεσινό φονικό σεισμό, ενώ το έργο των σωστικών συνεργείων που πασχίζουν να βρουν επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια δυσχεραίνεται από τους συνεχείς μετασεισμούς. Το τελευταίο "μικρό θαύμα" που αναφέρθηκε ήταν η διάσωση ενός κοριτσιού, της Ελεονόρας, που ανασύρθηκε ζωντανή 42 ώρες μετά το σεισμό.

Μία ομαδική κηδεία που θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη προγραμματίζεται για μεθαύριο Παρασκευή που θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, αλλά ορισμένα θύματα θα αρχίσουν να κηδεύονται από σήμερα με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Νέος ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα [07:30 ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας ανέρχονται σε τουλάχιστον 260, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Λ'Άκουιλα, πρωτεύουσα της περιφέρειας Αμπρούτσο, διευκρινίζοντας ότι από αυτούς οι 16 ήταν παιδιά.

"Από τα 260 θύματα, 9 δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί", διευκρίνισε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου από την Λ'Άκουιλα, την πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι η δημόσια κηδεία των θυμάτων θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στην πόλη αυτή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διευκρίνισε επίσης ότι 2.962 σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν 18.000 ανθρώπους.

Στην περιοχή έχουν επίσης στηθεί "14 νοσοκομεία εκστρατείας, 31 καταυλισμοί με σκηνές και 24 μαγειρεία", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν τις τελευταίες νύχτες την ώρα που λεηλατούσαν εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 280 επεμβάσεις έχουν γίνει σε λιγότερες από 36 ώρες στο νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε στην Λ'Άκουιλα μετά το σεισμό, δήλωσε σήμερα ο Μάριο Καρόλι, υπεύθυνος της ιατρικής αυτής μονάδας. ''Α.Π.Ε.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου