Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Διοκητής επιτέλους υπάρχει. Ομως υπάρχει και ΄΄φώς στο τούνελ΄΄ για το Νοσοκομείο Χανίων;


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Την είδηση την ξέρετε. Ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Κώστας Δανδουλάκης είναι ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων.
Ενας Ναύαρχος λοιπόν καλείται να ... επιπλεύσει στα ... βαθιά ύδατα που εχουν ''περιλούσει'' το ίδρυμα.
Αλήθεια ,τόσους μήνες χωρίς επικεφαλή,πόσα και πόσα προβλήματα εχουν συσσωρευτεί ;
Μετά την απομάκρυνση του πρώην Προέδρου ,γιατρού Μάρκου Καραβιτάκη( ο οποίος μερικώς
προσπάθεσε,χωρίς άνωθεν βοήθεια,βλέπε Υπουργό),ποιός είχε την ευθύνη σημαντικών αποφάσεων,που επρεπε να ειχαν παρθεί ,για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου; Το τελευταίο διάστημα, βέβαια ,είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή ο Σταύρος Μαρινάκης.Αλλά οση καλή θέληση και να είχε ,τι να σου κάνει; Γνώριζε οτι είχε ημερομηνία λήξεως. Οπότε...
Είναι και το αλλο ! Ο νεος διοικητής καλείται να ξεπεράσει τα ...καθιερωμένα. Τα αυστηρώς υπηρεσιακά ! Μην ξεχνάμε οτι ο επικεφαλής του Ιδρύματος διορίζεται απο εκάστοτε Υπουργό. Αρα αμέσως-αμέσως περιριορίεται ! Οση καλή θέληση και να υπάρχει. Δεν ειμαι προκατηλημένος. Ομως ιναι γνωστά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Οι ασθενείς ,αλλά περισσότερο οι εργαζόμενοι τα γνωρίζουν (εφημερίες,προσλήψεις,αναλώσιμα κ.α.). Τα ζούν λοιπόν καθημερινά. Τα καταγγέλουν κατά καιρούς. Κάνουν απεργίες ,ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται τίποτα ; Μάλλον οχι.
Αυτά ,καλείται να επιλύσει ο νέος διοικητής. Εκανε και δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. Οτι εχει την θέληση(με την συμπαράσταση όλων).Μπορει όμως; Ο χρόνος θα δείξει.
''nikos-themis''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου