Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εικόνες ντροπής στην παραλία της Επισκοπής

Μπάζα και παντός είδους απορρίμματα, είναι η εικόνα που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός των «Ρ.Ν.» στην παραλία της Επισκοπής του δήμου Λαππαίων.
Η παραλία που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και ντόπιων επισκεπτών, μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, παρουσιάζει εικόνα ερήμωσης με εμφανή την εγκατάλειψη αλλά και την ρύπανση του περιβάλλοντος, αφού κάποιοι έχουν μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο.

Ξαφνιασμένος ο δήμαρχος Λαππαίων, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε ότι αγνοούσε τη μικρή χωματερή που βρίσκεται στην παραλία της Επισκοπής, εκεί που κάποτε υπήρχε το γήπεδο και στο σημείο, απέστειλε άμεσα έναν υπάλληλο του δήμου Λαππαίων που έκπληκτος αντίκρισε την εικόνα που του υποδείξαμε. «Δεν το γνωρίζαμε αυτό που συμβαίνει στο σημείο για να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες προς την διεύθυνση Υγείας. Στο εξής θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκατασταθεί η εικόνα αυτή. Όσον αφορά στα μπάζα θα επιληφθούμε το θέμα και με πρωτοβουλία του δήμου όσο μπορούμε να τα καθαρίσουμε. Η περιοχή αυτή όμως είναι ιδιωτική. Σαν δήμος θέλουμε να είναι καθαρή η παραλία μας και κάνουμε ότι μπορούμε για να το εξασφαλίσουμε αυτό» μας είπε ο Νίκος Βώβος, υπάλληλος, υπεύθυνος προγραμματισμού στο δήμο Λαππαίων.

Αναφορικά με τα σκουπίδια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας η δημοτική αρχή Λαππαίων, μας ενημέρωσε πως στα τέλη Απριλίου τα συνεργεία του δήμου πιάνουν δουλειά μαζί με την επιχείρηση καθαρισμού ακτών νομού Ρεθύμνης (ΕΚΑΡ) της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και τον ευπρεπισμό της παραλίας.

«Οι διαδικασίες γίνονται όπως πρέπει κάθε χρόνο, οι άδειες είναι κανονικές. Αν κάνουν παρατυπίες κάποιοι ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να το ελέγξουμε απόλυτα σαν δήμος. Ίσως χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση» λέει ο κ. Βώβος. ''Ρεθυμνιώτικα Νέα''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου