Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ξηλώνεται ο αμίαντος από το νομαρχιακό μέγαρο Χανίων

Στην απομάκρυνση του αμιάντου, από τη στέγη του νομαρχιακού μεγάρου, προχωρούν από αύριο το πρωί, εξειδικευμένα συνεργεία, στα Χανιά.

Σε πρώτη φάση, θα απομακρυνθεί ο αμίαντος από τις πλευρές δυτική και ανατολική του μεγάρου, που καταλαμβάνουν 700 τ.μ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, για προληπτικούς λόγους, όλες οι υπηρεσίες, που στεγάζονται στο Μέγαρο, δεν θα λειτουργούν. Ο γενικός διευθυντής της Νομαρχίας, Κυριάκος Κώτσογλου, καλεί τους πολίτες, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού με κάποια υπηρεσία έως την Τρίτη, να τηλεφωνήσουν εγκαίρως και να ορίσουν νέο ραντεβού, για τη Μ. Τετάρτη ή τη Μ. Πέμπτη, οπότε η Νομαρχία θα λειτουργεί κανονικά.

Για την αποξήλωση του αμιάντου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το εργαστήριο διαχείρισης τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιστήμονες του οποίου θα παρακολουθούν τη διαδικασία, αν και, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του εργαστηρίου, καθηγητής Ευάγγελος Γιδαράκος, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Ο αμίαντος, που θα αφαιρεθεί από το κτήριο, θα συσκευασθεί σε ειδικά κουτιά και θα μεταφερθεί σε ειδικευμένο εργοστάσιο διαχείρισης στη Γερμανία, καθώς αντίστοιχη μονάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Για τον Αύγουστο είναι προγραμματισμένη η απομάκρυνση του αμίαντου και από την οροφή του δικαστικού μεγάρου. ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου