Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Σύλλογος Αλβανών καταγγέλει επιθέσεις στον Αγ.Νικόλαο.

Σε καταγγελία για επιθέσεις εξω απο μπάρ στον Αγ.Νικόλαο Λασιθίου,σε βάρος νεαρών μεταναστών ,προέβει χθές ο ''σύλλογος υποστήριξης Αλβανών μεταναστών και πολιτισμού νομού Λασιθίου''.
Στην καταγγελία αναφέρουν:''

Εμείς οι μετανάστες του Συλλόγου Υποστήριξης Αλβανών Μεταναστών και Πολιτισμού Νομού Λασιθίου καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την επίθεση που δεχτήκανε τρεις νεαροί Αλβανοί μετανάστες έξω από ένα κέντρο διασκέδασης. Τα παιδιά βγαίνοντας από το κέντρο για να φάνε κάτι ξαφνικά δεχτήκανε επίθεση από τρία άτομα που τους βρίζανε και τους προκαλέσανε και έπειτα μαζευτήκανε περίπου 50 - 60 άτομα και τους κτυπούσανε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι φωνάζοντας «θα σας σκοτώσουμε βρωμοαλβανοί», «φύγετε από την Ελλάδα» κ.τ.λ. Μετά από αυτό σκορπιστήκανε φωνάζοντας στους δρόμους του Αγίου Νικολάου ρατσιστικά συνθήματα καθώς και έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως του συλλόγου μας.

Καλούμε τους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταδικάσουν αυτή τη ρατσιστική επίθεση, η οποία δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ξεκινάει από τις ρατσιστικές προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, από την προπαγάνδα εναντίον μεταναστών ορισμένων Μ.Μ.Ε., από καταγγελίες Αλβανών μεταναστών που τους διώχνουν από κέντρα διασκέδασης, πριν μια εβδομάδα τον ξυλοδαρμό άλλων δύο Αλβανών μεταναστών. Τέτοια επεισόδια είναι πολύ επικίνδύνα γιατί μπορεί να έχουν τραγική κατάληξη και να θρηνήσουμε θύματα.

Εμείς ως Σύλλογος είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε στενά με την τοπική κοινωνία για την ομαλή συμβίωση μεταναστών και ντόπιων συμπολιτών μας και να καταδικάζουμε από κοινού το ρατσισμό και τη βία.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου