Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

"Μετωπική σύγκρουση" μεταξύ των ΚΤΕΛ της Κρήτης

Σε νέα "μετωπική σύγκρουση" οδηγούνται τα δύο υπεραστικά ΚΤΕΛ της Κρήτης. Αυτή τη φορά αφορμή είναι το ότι το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου προχωρεί σε ίδρυση σταθμού (πρακτορείου) στο Ηράκλειο.
Το γεγονός έχει ενοχλήσει το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου που στις 17 Μαρτίου 2009 έστειλε σχετικό έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Ακολούθησε στις 23 Μαρτίου έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου προς το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Προτίθεστε να λειτουργήσετε σταθμό ή πρακτορείο ή στάση επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και φορτοεκφόρτωσης θεμάτων ενταύθα επί της οδού Παναγιώτατη, περιοχή Παγκρητίου Σταδίου. Η Δ/νση μας θα προβεί στην διενέργεια ελέγχων για την εφαρμογή ισχύουσας νομοθεσίας και την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την λειτουργία του εν λόγω χώρου ως σταθμού ή για άλλη χρήση μόνο μετά από την χορήγηση άδειας αρμόδιας αρχής, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Οι υφιστάμενες Υπηρεσίες παρακαλούνται για ενημέρωση και εφαρμογή νομίμων σε συντρέχουσα περίπτωση. Η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Κρήτης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται για την ενημέρωση τους".

Εξώδικο

Το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης, που καταγγέλλει το ΚΤΕΛ και φορείς του Ηρακλείου για προσπάθεια να το διώξουν από το Ηράκλειο, απάντησε με εξώδικο με αρ. πρωτ. 93 και ημερομηνία 7 Απριλίου 2009, που το έστειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και το κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Ηρακλείου και σε αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου - όπου ακριβώς είχε στείλει το έγγραφό της η Αστυνομική Διεύθυνση του ίδιου νομού. ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου