Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Συμμετοχή του νομού Χανίων στο 3ο φεστιβάλ ελιάς και ελαιόλαδου

Με στόχο την προβολή του κρητικού λαδιού αλλά και την προώθηση του στην αγορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και η ΤΕΔΚ του νομού συμμετέχουν από 10-12 Απριλίου στην έκθεση για το ελαιόλαδο που με τίτλο «φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς» φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε σήμερα ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης στην φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 20 τυποποιητές ελαιόλαδου του νομού Χανίων, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην ΕΕ διαγωνισμός επιτραπέζιας ελιάς όπου θα αναδειχθούν οι καλύτερες ελιές μετά από γευσιγνωσία και θα δοθούν τα βραβεία.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οργανώνεται στον ίδιο χώρο έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, ενώ θα παρουσιασθούν και παραδοσιακά ελαιουργεία.

Στο φεστιβάλ συμμετέχει και η ΤΕΔΚ Χανίων στην προσπάθεια της να ενισχύσει την προσπάθεια για προβολή του κρητικού ελαιόλαδου.

Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Λευτέρης Παπαδερός , «ο νομός εμφανίζεται ενωμένος τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια να προβάλει την παραγωγή του, να προβάλει την ελιά και το λάδι του, να προβάλει τα προϊόντα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και διαφημίζουν το νομό και την Κρήτη.»

Στο 3ο φεστιβάλ ελαιολάδου οι συμμετέχοντες από τα Χανιά θα αναπτύξουν και δράσεις για την προβολή της κρητικής διατροφής, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί η εμπορική, τουριστική και πολιτιστική προβολή της Κρήτης και των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου