Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ζητείται επείγουσα λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης στο Ρέθυμνο

Στο ποσό των 56 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο πενταετής προγραμματισμός έργων σχολικής στέγης στο Ρέθυμνο, που έχει ήδη κατατεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου στον ΟΣΚ.

Ο Νομάρχης Pεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης και η αρμόδια αντινομάρχης Γιάννα Κεφαλογιάννη – Μπιρλιράκη, είχαν συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, κ. Αγιάσογλου, κατά την οποία τον ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό της Ν.Α. αλλά κια για τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης το νομό.

Aναφερόμενος στα προβλήματα αυτά, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει κτιστεί ούτε μια μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», υπογραμμίζοντας ότι «ο Νομός Ρεθύμνου, σε δείκτη μαθητικού πληθυσμού ανά χίλιους κατοίκους, έρχεται τέταρτος στη χώρα» και είναι αναγκαίες οι σχολικές μονάδες.

Από την πλευρά του ο κ. Aγιάσογλου, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα επισκεφτεί το Νομό προκειμένου να έχει περαιτέρω συνεργασία για αυτό το θέμα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της. Μάλιστα, έδειξε να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος στο Ρέθυμνο και φάνηκε διατεθειμένος να προβεί σε χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί μέρος του πενταετούς προγράμματος.
H διαμόρφωση του προγραμματισμού ύψους 56.000.000 ευρώ, έγινε με συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε επιδοθεί και στον τότε Υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ρέθυμνο.

Ανέγερση 9 σχολικών κτηρίων, 10 νηπιαγωγείων και ενός επαγγελματικού λυκείου-σχολής όπως και επισκευές και προσθήκες αιθουσών σε ήδη υπάρχοντα σχολεία, συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό του δήμου Ρεθύμνου. ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου