Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση, άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Παλλήκαρη, όπως αποκάλυψε χθες βράδυ η τηλεόραση CRETA.
Ειδικότερα, ο πρύτανης κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσόν προς όφελος του, ενώ όφειλε να το καταθέσει υπέρ του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για χρήμα
τα που ο κ. Παλλήκαρης φέρεται να συγκέντρωνε για ερευνητικούς σκοπούς, συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούσαν το ΒΕΜΜΟ στο οποίο είναι επιστημονικός υπεύθυνος.

Οι συμμετέχοντες στα συνέδρια κατέθεταν το ποσόν της συμμετοχής τους σε λογαριασμό του κ. Παλλήκαρη και ο ίδιος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να υπεξαίρεσε τα χρήματα αυτά που κανονικά έπρεπε να αποδοθούν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) απ’ όπου και πληρώνονταν όλα τα έξοδα των ερευνητικών προγραμμάτων του ΒΕΜΜΟ.

O κ. Παλλήκαρης κλήθηκε και απολογήθηκε για την υπόθεση στα τέλη Δεκεμβρίου. Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: καταβολή χρηματικής εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η παραπάνω υπόθεση είχε γίνει γνωστή από τον τύπο του Ηρακλείου πριν δυο χρόνια περίπου και τότε ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών να πραγματοποιήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων. Η έρευνα έγινε και στο πόρισμα της η υπηρεσία διατύπωσε τη διαπίστωση της για τέλεση παράνομων πράξεων από την πλευρά του πρύτανη.

Η οικονομική υπηρεσία, εκφράζοντας την άποψη της στην έκθεση που παρέδωσε στον εισαγγελέα, ανέφερε ότι χρηματικό ποσόν που συγκεντρώθηκε στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, το υπεξαίρεσε ο κ. Παλλήκαρης προς όφελος του ενώ όφειλε να το καταθέσει υπέρ του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης ως νόμιμος δικαιούχος αφού ο ΕΛΚΕ πλήρωνε όλα τα έξοδα των επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων του ΒΕΜΜΟ και θα έπρεπε να εισπράττει και όλα τα έσοδα του εκ των επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων.

Ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου