Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πρόβλημα με τον Αξονικό στο ΠΕΠΑΓΝΗ

Οι περιπέτειες με τον αξονικό τομογράφο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου συνεχίζονται καθώς το πολυαναμενόμενο ανταλλακτικό δεν έθεσε σε λειτουργία το μηχάνημα.
Ο τεχνικός ήρθε αντιμέτωπος με μία νέα βλάβη, μία καμένη λυχνία, η οποία τελικά δημιούργησε τα προβλήματα στη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Η λυχνία κοστίζει 110.000 ευρώ, χρήματα που για να διατεθούν στο ανταλλακτικό πρέπει να προεγκριθούν από την Επιτροπή Υγείας, ώστε να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο.


«Πρέπει να λυθεί επειγόντως αυτό το πρόβλημα αλλά δεν είναι στο χέρι μα
ς. Περιμένω τον οικονομικό διευθυντή να μ' ενημερώσει για τι ακριβώς θα κάνουμε ενώ περιμένουμε την απάντηση από την Επιτροπή Υγείας, ώστε να πάρουμε την προέγκριση. Στη συνέχεια, θα περάσει από Διοικητικό Συμβούλιο για να δούμε αν μπορεί να εγκριθεί αυτό το ποσό», ανέφερε μιλώντας σχετικά στην «Τ», ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Αμανάκης. Συνάντηση .

Χθες το απόγευμα είχε συνάντηση η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ηρακλείου, Μαρία Σκραφνάκη με την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη συνάντηση με τους εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ και τους βουλευτές.


Η συνάντηση, σύμφωνα με την κ. Σκραφνάκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο Πέμπτη. «Μιλήσαμε με την υπουργό Υγείας και συζητήσαμε το θέμα της συνάντησης με τους εργαζομένους και τους βουλευτές για τα θέματα που έχουν προκύψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μου ανέφερε ότι Τετάρτη με Πέμπτη θα οριστεί η συνάντηση. Θα κοιτάξει το πρόγραμμά της και θα μου απαντήσει σήμερα», ανέφερε, μιλώντας σχετικά στην «Τ» η κ. Σκραφνάκη.
Ωστόσο, σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται οι διοικητικοί του ΠΑΓΝΗ και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές για το δικό τους πολυπόθητο ραντεβού με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανάκης έχει ήδη από την περασμένη Παρασκευή στείλει με φαξ αίτηση στα δύο προαναφερόμενα υπουργεία με στόχο τον προγραμματισμό μιας συνάντησης αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία απάντηση.


Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα οριστεί και η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν σε αυτόν τον τομέα της υγείας.


Εφημερίδα ''ΤΟΛΜΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου