Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Το γκολ-φάντασμα του αιώνα!

Υπάρχει περίπτωση να μετρήσει ένα γκολ όπου η μπάλα, αφού έχει χτυπήσει το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια προσγειώνεται περίπου 1,5 μέτρο έξω από την γραμμή της εστίας;
Όσο και αν ακούγεται... ανέκδοτο η απάντηση είναι "ναι", γιατί αυτό συνέβη (!) το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ντούισμπουργκ-Φρανκφούρτη για την δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα:

Στο 81ο λεπτό του αγώνα και μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ο Κρίστιαν Τίφερτ της Ντούισμπουργκ επιχείρησε με πλασέ από τα 18 μέτρα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με αυτήν να μη του κάνει όμως το χατήρι αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια εκτός εστίας.

Σε αντίθεση όμως με αυτό που είχαν δει όλοι στο γήπεδο διά "γυμνού οφθαλμού", ο διαιτητής και ο βοηθός του έδειξαν σέντρα (σύμφωνα με τον σπίκερ του γερμανικού σταθμού Sky η μπάλα έσκασε ακριβώς 1,3 μέτρα μπροστά από την γραμμή της εστίας), με αποτέλεσμα όλοι στη Γερμανία να συζητούν εδώ και ένα περίπου 24ωρο για "το γκολ φάντασμα του αιώνα".

Μερικοί μάλιστα το προχώρησαν ακόμα περισσότερο, καθώς το συγκρίνουν ήδη με το περιβόητο γκολ του Τζεφ Χερστ στον τελικό του
Μουντιάλ του 1966, όταν η Αγγλία είχε επικρατήσει με 4-2 της Δυτικής Γερμανίας όπου μάλλον η μπάλα δεν είχε περάσει (και) τότε την τελική γραμμή.

Πέρα πάντως από την εντελώς διαφορετική σημασία των δύο αγώνων υπάρχει και μία ακόμα διαφορά: το ότι την Κυριακή ο διαιτητής δεν έκρινε το αποτέλεσμα με την απόφασή του, αφού η Ντούισμπουργκ νικούσε ήδη 4-0 (η Φρανκφούρτη είχε μείνει με 10 παίκτες μάλιστα από το 57') και απλά έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" με το γκολ-φάντασμα του Τίφερτ.

"Δεν το είδα, αντέδρασα άμεσα και εμπιστεύτηκα τον βοηθό μου που έδειξε σέντρα", δήλωσε ο διαιτητής Φριτζ, ενώ από την πλευρά του
ο πρώην διαιτητής FIFA Χέλμουτ Κρουγκ είπε:

"Χρειαζόμαστε μία εξήγηση. Είδα αμέσως ότι η μπάλα είχε σκάσει εκτός από τις εξέδρες που βρισκόμουν".

Για όσους πάλι αναρωτιούνται γιατί οι παίκτες της Ντούισμπουργκ δεν παραδέχτηκαν το προφανές από τη στιγμή που ήταν 4-0 υπέρ τους το σκορ, η απάντηση έρχεται από τους Κρίστιαν Τίφερτ και Ίβιτσα Γκρλιτς.

"Εάν ήμουν σίγουρος ότι η μπάλα δεν ε
ίχε περάσει θα το έλεγα κατευθείαν", δήλωσε ο σκόρερ του πέμπτου τέρματος, με τον συμπαίκτη του να προσθέτει:

"Το ριπλέι του γκολ δεν φάνηκε στα μάτριξ όπως γίνεται συνήθως. Τότε σιγουρεύτηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά".

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου