Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Έρχονται τα ψηφιακά μας αντίγραφα. Εσείς κάθεστε κι ο κλώνος σας δουλεύει!

Η σκηνή μοιάζει να προέρχεται είτε από χολιγουντιανό σενάριο είτε από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Ο εργαζόμενος απολαμβάνει την άδειά του σε κάποια παραλία και στο γραφείο του ο ψηφιακός του κλώνος απαντάει στα μηνύματά του, οργανώνει τις συναντήσεις του, προετοιμάζει τη δουλειά του σαν να μη έχει λείψει λεπτό...

«Oι αντικαταστάτες μας είναι πλέον πραγματικότητα και μπορούν να κάνουν πολλές από τις δουλειές μας.

Σε 4-5 χρόνια πιστεύω πως οι ψηφιακοί μας κλώνοι θα μπορούν να σκέφτονται όπως εμείς και να μας αντικαθιστούν με απόλυτη επιτυχία όπου εμείς επιλέξουμε», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ελληνοαυστραλός Γιάννης Ζάκος, δημιουργός του Cybertwin, του ψηφιακού κλώνου του ανθρώπου που μιλάει πλέον και ελληνικά. Μερικές από τις δυνατότητες του δημιουργήματος του ερευνητή είναι
να απαντά στο κινητό, να διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να δίνει πληροφορίες για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, για το δελτίο καιρού, για εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρίσκεστε, ακόμη και για συνταγές μαγειρικής!

«Ο ψηφιακός κλώνος είναι μια τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ψηφιακό αντίγραφό του εαυτού του. Το CyberΤwin μαθαίνει βασικά συστατικά της συμπεριφοράς και της γνώσης μας, προσαρμόζεται στην ουσία του χαρακτήρα μας να μπορεί να δίνει ακριβείς απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχεται», περιγράφει ο κ. Ζάκος για το δημιούργημά του, που μιλάει σε 12 γλώσσες, εργάζεται ήδη σε 1.000 εταιρείες, έχει ταξιδέψει στο Διάστημα και περιμένει να απαντήσει σε τυχόν απορίες των εξωγήινων για τον γήινο πολιτισμό.

«Το 2007 η εταιρεία μου συνεργάστηκε με τη ΝΑSΑ με αποτέλεσμα το CyberΤwin, ύστερα από ειδική εκπαίδευση στο Χιούστον, να είναι, αν θέλετε, η φωνή του Φοίνικα, το διαστημόπλοιο που στάλθηκε στον Άρη, και να απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται». Μέσω του Cybertwin όσοι ενδιαφέρονταν για την αποστολή μιλούσαν με τον Φοίνικα και μάθαιναν από το δημιούργημα του κ. Ζάκου πληροφορίες για τον Κόκκινο Πλανήτη και την πορεία της αποστολής. Δωρεάν κλώνος. Η απόκτηση του ψηφιακού μας κλώνου γίνεται δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα http://mycybertwin. com. Εκεί παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα κατασκευής του δικού του αντικαταστάτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία και να απαντάει στο κινητό. «Οι εφαρμογές για τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα τα οποία είναι σε θέση να ανοίξουν κουβέντα, να διαχειριστούν πληροφορίες και να οργανώσουν επαγγελματικά πλάνα κοστίζουν αρκετά και για την ώρα προτιμώνται από μεγάλες επιχειρήσεις. Το κόστος ενός τέτοιου Εnterprise CyberΤwin αρχίζει από τα 200.000 ευρώ», λέει ο κ. Ζάκος, που έλαβε μια από τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις για επιστημονική έρευνα από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Τις ρυθμίσεις του Cybertwin τις επιλέγει ο κάθε αγοραστής και αποκτά τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Ακριβώς όπως κάθε άνθρωπος. «Το ΜyCyberΤwin μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα. Η μορφή του περιλαμβάνει ζωντανό είδωλο, στατική εικόνα και φωτογραφία. Ό,τι επιλέξουμε εμείς. Σε δέκα λεπτά μπορούμε να κάνουμε ένα ψηφιακό δίδυμο. Όμως πρέπει να διαθέσουμε περισσότερο χρόνο αν στόχος μας είναι να έχουμε ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού μας. Θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσουμε ώστε να εκφράζεται όπως εμείς, να αφομοιώσει τις γνώσεις μας και να λειτουργεί μιμούμενο τη φωνή και την ιδιοσυγκρασία μας», λέει ο κ. Ζάκος.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου