Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ηράκλειο: Κλειστή τάξη σχολείου λόγω γρίπης

Διακόπτονται από σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου τα μαθήματα στην ΣΤ' τάξη του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης, λόγω απουσίας δύο μαθητών εξ αιτίας εμπύρετης γριπώδους συνδρομής, με απόφαση της Νομάρχη και μετά την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, αλλά και της Διεύθυνσης του σχολείου.
Η διακοπή των μαθημάτων θα ισχύσει έως και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου για την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς της γρίπης Α (Η1Ν1).

Υπενθυμίζεται ότι σύ
μφωνα με την 153109/23-11-2009 του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και 148567/Γ2-01/12/2009 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την επαναλειτουργία Τμήματος Σχολείου ή Σχολικής Μονάδας ΔΕΝ διακόπτεται ξανά η λειτουργία αυτού του τμήματος σχολείου ή αυτής της Σχολικής Μονάδας, εάν εμφανιστεί ξανά αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης.

Επίσης όταν ένα ή περισσότερα τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και την επόμενη ημέρα/επόμενες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης σχολικής μονάδας, τα τμήματα επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.
Με αυτήν την απόφαση της Νομαρχίας, αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος Δημοτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου