Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ:Τα χρέη οδηγούν στην αυτοκτονία. 9 θύματα μόνο στην Κρήτη το 2009

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκτονιών περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο του 2009: 20 άνθρωποι τερμάτισαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη βρέθηκαν... στο παρά πέντε.
Ο αριθμός αυτός αναφέρεται στα επίσημα και καταγεγραμμένα στοιχεία, ενώ είναι γνωστό πως πολλά επιπλέον περιστατικά έχουν μείνει κρυφά από τις οικογένειες των αυτόχειρων. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αυξάνονται με τέτοιο ιλιγγιώδη ρυθμό οι «οικονομικές αυτοκτονίες»...

9 θύματα μόνο στην Κρήτη.

Αυξήθηκαν δραματικά τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα των αυτοκτονιών λόγω των οικονομικών αδιεξόδων, όπως αποδεικνύουν τα διαδοχικά τραγικά περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Εννέα επιχειρηματίες στη σειρά αυτοκτόνησαν εντός του 2009 μόνο στην Κρήτη, εξαιτίας του ότι έχασαν τις επιχειρήσεις τους από χρέη. «Συγγνώμη, για όλα φταίω εγώ που δεν τα κατάφερα»?

Πρόκειται για το σημείωμα που «άφησε» πίσω του, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, ο τραγικός επιχειρηματίας στον τομέα του μετάλλου από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο άτυχος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε γιατί χρεοκόπησε η επιχείρησή του. Λίγες ημέρες αργότερα 40χρονος αγρότης από τη Μεσαρά Ηρακλείου «ήπιε» μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του, λόγω χρεών σε τράπεζα, ωστόσο σώθηκε την τελευταία στιγμή από συμπολίτες του που τον βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση.
Και δεν είναι οι μόνοι? Οι αποδεδειγμένες αυτοκτονίες λόγω χρεών ή χρεοκοπίας που καταγράφηκαν στην Κρήτη το 2009 έφτασαν τις εννέα. Κατέρρευσαν και προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα

Τρίκαλα: Ο 54χρονος επιχειρηματίας που διατηρούσε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της MAZDA επί της περιφερειακής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο της έκθεσης από οικείους του. Αιτία η οικονομική κατάρρευση της επιχείρησής του.

Παλαιό Φάληρο: Ο 43χρονος κάτοικος Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε νεκρός με μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι, μέσα στο διαμέρισμά του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ναυσικάς.
Τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό η κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό, όταν άνοιξε στις 2.39 μετά το μεσημέρι την πόρτα του διαμερίσματος. Είχε αφήσει τρεις επιστολές, στις οποίες εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απονενοημένη αυτή πράξη. Κύρια αιτία το γεγονός ότι ήταν άνεργος.


Καλλιθέα: Ο 40χρονος άνεργος οικογενειάρχης έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα αφαίρεσε και τις ζωές των δικών του ανθρώπων. Στις 21 Ιουνίου 2009 σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό αγκαλιά με τα δύο αγοράκια του, 2 και 3 ετών.


Αγία Βαρβάρα: Εθεσε τέρμα στη ζωή του λόγω χρεών. Ο 54χρονος επιχειρηματίας από την Αγία Βαρβάρα έχασε το μαγαζί του που είχε σφραγιστεί λόγω χρεών προς τον δήμο κι ένιωσε ότι πλέον δεν μπορούσε να συνεχίσει να παλεύει.


Ιωάννινα: Η ανεργία και ο φόβος του αύριο έσπρωξαν στην αυτοκτονία τις πρώτες κιόλας μέρες του χρόνου τον νεαρό άνδρα. Ανήμερα των Φώτων εξαφανίστηκε από το σπίτι του, για να βρεθεί λίγο αργότερα νεκρός σε χαράδρα στα Ιωάννινα. Ο Γιώργος Τζιχάνης, 37 ετών, ήταν μουσικός, παντρεμένος με δύο παιδιά, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έβρισκε δουλειά για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

''ΕΘΝΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου