Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ: Καταδικάζουν την επίθεση στην Εβραϊκή Συναγωγή Χ. Καστανίδης - 'Αντριου 'Αθενς.


Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση στην Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά της Κρήτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, δήλωσε τα εξής:
«Η εμπρηστική επίθεση που είχε ως στόχο, για δεύτερη φορά εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, την Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά καταδικάζεται απερίφραστα ως ενέργεια μη συνάδουσα προς το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού, που δεν χαρακτηρίζεται από αισθήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας για τις φθορές που προκλήθηκαν και ιδιαίτερα για την καταστροφή 2.500 τίτλων σπάνιων βιβλίων που αποτελούν στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς όλων μας.

Ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως της θρησκείας που πρεσβεύουν, αποτελούν αδιαπραγμάτευτη θέση της ελληνικής πολιτείας».

ΗΠΑ - Ανακοίνωση 'Αντριου 'Αθενς


«Θλίψη και αποτροπιασμό» για την εμπρηστική επίθεση κατά της Συναγωγής στα Χανιά εκφράζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Κογκρέσου (UHAC), όπως και του οργανισμού Hellenicare, του οποίου είναι και ο ιδρυτής, 'Αντριου 'Αθενς.

«Πρόκειται για άλλη μια επίθεση στην εξάπλωση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. 'Αθενς, προσθέτοντας ότι έχει μεταφέρει την ανησυχία του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.



ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου