Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Χανιά: Εντοπίστηκαν οι δράστες επίθεσης κατά αλλοδαπών

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες της επίθεσης κατά μιας γυναίκας από τη Γερμανία και δύο ανδρών από το Μαρόκο και την Παλαιστίνη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2009 σε μπαρ στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι "όπως προέκυψε από προανάκριση που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, δράστες είναι τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35, 27 και 26 ετών καθώς και ένας αλλοδαπός υπήκοος Γαλλίας ετών 34 στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα ξύλινο μπαστούνι του μπέιζ μπολ το οποίο χρησιμοποιήθηκε στον τραυματισμό των παθόντων".

Επίσης στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι κοντά στο μπαρ, βρέθηκε "στον αύλειο χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας και έτερο μπαστούνι του μπέιζ μπολ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τις προαναφερόμενες πράξεις".
Σε έρευνες δε που έγιναν στις οικίες των ημεδαπών δραστών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με Αστυνομικούς - Ειδικούς Φρουρούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων, ανευρέθηκαν στην οικία του ενός εξ αυτών, ο οποίος και συνελήφθη:
Μία ξιφολόγχη στρατιωτικού τυφεκίου G3 εντός θήκης.
-Ένα φιαλίδιο σπρέι ψεκασμού (πιπεριού). -Eννέα (9) κάλυκες στρατιωτικών φυσιγγίων διαμ. 7,62 *51 σε μεταλλική τροφοδοτική αλυσίδα πολυβόλου ιδίου διαμετρήματος. -Ένα (1) ζεύγος ξύλινα γκλομπ συνδεδεμένα μεταξύ τους με αλυσίδα (νουτσάκο). -Ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο τύπου «πεταλούδα». -Mία (1) θήκη με έντεκα (11) συνολικά βέλη βαλίστρας και: -Tέσσερα (4) στιλέτα διαφόρων τύπων και διαστάσεων, εντός θήκης μεταφοράς. Επίσης σε έρευνα που έγινε σε οικία συγγενικού προσώπου του ίδιου δράστη, ο οποίος και συνελήφθη, ανευρέθηκαν τα παρακάτω:
Ένα εύχρηστο δίκανο κυνηγετικό όπλο μάρκας MAROKI διαμ. 12 cαΙ, κατεχόμενο με ΑΚΚΟ, η ισχύς της οποίας είχε λήξει χωρίς να έχει ανανεωθεί και μία εύχρηστη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας ΜAROKI δια 12 cal κατεχόμενη με ΑΚΚΟ, η ισχύς της οποίας είχε λήξει χωρίς να ανανεωθεί.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ακόμα: "Όλα τα ανωτέρω παράνομα κατεχόμενα είδη κατασχέθηκαν. Από την Yποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενεργείται προανάκριση".

Το περιστατικό
Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο Χανίων με τραύματα στο πρόσωπο νοσηλεύτηκε η Γερμανίδα υπήκοος, η οποία στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου δέχτηκε την επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν και οι υπήκοοι Μαρόκου και Παλαιστίνης.


Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου