Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Νέα Αλικαρνασσό:Σκηνικό τρόμου από επεισόδια

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο κέντρο της Νέας Αλικαρνασσού δεκάδες νεαροί χούλιγκαν, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού… θανάτου το βράδυ της Κυριακής. Επεισόδια για τα οποία συνελήφθησαν δύο νεαροί, με τον ένα μάλιστα να είναι μόλις 15 χρονών και να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μέχρι και μολότοφ!

Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά από την επιστροφή της αποστολής της ομάδας του ΟΦΗ, μετά το επιτυχές αποτέλεσμα του αγώνα με τη Δόξα Δράμας. Στο αεροδρόμιο στήθηκε μεγάλο γλέντι, με εκατοντάδες φιλάθλους της ομάδας να υποδέχονται με πανηγυρικό τρόπο τους παίκτες.
Αμέσως μετά το τέλος των πανηγυρισμών μερικές δεκάδες από
τους θερμόαιμους οπαδούς, κατευθύνθηκαν σε προκαθορισμένο σημείο στο κέντρο της πόλης, όπου είχαν δώσει ραντεβού με ανεγκέφαλους νεαρούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ήταν φίλαθλοι άλλης ομάδας και πιθανότατα του Ηροδότου.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο κεντρικός δρόμος της λεωφόρου Ικάρου και τα γύρω στενά μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Οι νεαροί με καδρόνια, μολότοφ, ακόμη και πιστόλια, άρχισαν να επιτίθενται με ιδιαίτερη αγριότητα ο ένας στον άλλο. Η αναστάτωση ήταν μεγάλη, όμως η κατάσταση δεν ξέφυγε εντελώς εκτός ελέγχου, χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών αστυνομικών.

Οι κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν για άλλη μια φορά τον τρόμο που προκάλεσαν νεαροί ταραξίες, οι οποίοι στο όνομα μιας ομάδας, αμαυρώνουν την ιστορία της και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Πυροβολισμός

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν τους νεαρούς και έτσι να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μη θρηνήσουμε θύματα. Από τη μανία βέβαια των νεαρών δεν γλύτωσαν πολλά από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών, που προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε αυτά. Ενώ στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συμπλοκής έπεσε και ένας τουλάχιστον πυροβολισμός, με τη σφαίρα να καρφώνεται στην τζαμαρία γνωστής αντιπροσωπίας αυτοκινήτων.
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν δύο νεαρούς, ενώ αναζητούνται αρκετοί ακόμη, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά. Οι δύο νεαροί είχαν στην κατοχή τους καδρόνια και μολότοφ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνελήφθησαν και οι γονείς του ενός, καθώς είναι μόλις 15 χρονών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πολύ βαριές, αφού συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις.
Λίγη ώρα αργότερα οι υπόλοιποι νεαροί από την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις έκαψαν ένα κάδο, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη ''Τόλμη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου