Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κινδύνεψαν ζωές από τις πλημμύρες

Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν και άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν στην Κρήτη σήμερα το πρωί λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπεφταν ασταμάτητα για πολλές ώρες.

Στην περιοχή της Αλικαρνασού, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο τους που ακινητοποιήθηκε κάτω από μια γέφυρα λόγω του μεγάλου ύψους του νερού ενώ στο ίδιο σημείο ανατράπηκε και ένα περιπολικό που είχε σπεύσει για βοήθεια.

Ο
ένας αστυνομικός παρασύρθηκε από το χείμαρρο και κατάφερε να γλιτώσει με ελαφρά τραύματα.
Στην οδό Πλαστήρα στην ίδια περιοχή, καταστράφηκαν δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα που πήρε μαζί του το ορμητικό νερό ενώ ζημιές υπέστησαν και πολλά νοικοκυριά. Πολλά σπίτια και μια εκκλησία πλημμύρισαν στον Καρτερό και την Αμνισό.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 200 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων . Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων όπως σε ένα τμήμα του δρόμου Αγίας Βαρβάρας-Μοιρών που τέθηκε σε κυκλοφορία πριν λίγους μόνο μήνες.

Τις συνέπειες τις κακοκαιρίας επιβάρυναν πολύωρες διακοπές ρεύματος στη πόλης αλλά και στα χωριά λόγω ζημιών από κεραυνούς στο δίκτυο. Η διακοπές αυτές κυμαινόταν από τρεις έως έξι ώρες.



Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου