Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Εurostat: :Φτωχός ένας στους πέντε Έλληνες

Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 20% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η eurostat. Η Eλλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, μαζί με την Ισπανία και τη Λιθουανία, ενώ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 17% των πολιτών.
Σύμφωνα με την έρευνα το 50% των Ελλήνων δεν μπορούν να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών, έναντι 37% των κατοίκων της Ε.Ε., ενώ το 15% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κρατήσει ζεστό το σπίτι του έναντι 10% των Ευρωπαίων.

Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών είναι η Λετονία με 26%, η Ρουμανία με 23% και η Βουλγαρία με 21%.

Σημαντικό στοιχείο από την έρευνα είναι το ότι σε 20 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. το ποσοστό της παιδικής φτώχειας είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού. Ειδικότερα στη Ρουμανία ο δείκτης είναι στο 33%, στη Βουλγαρία 26% και στην Ιταλία και τη Λετονία 25%.

Τέλος, εξίσου ευάλωτοι στην φτώχεια είναι οι ηλικιωμένοι σε σχέση με τον πληθυσμό μέσης ηλικίας, με ποσοστό 19%. Στη Λετονία ο δείκτης είναι 51%, στην Κύπρο 49% και στην Εσθονία 39% με τον μ.ο της ευρώπης για τους ηλικωμένους να είναι στο 19%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου