Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΝΙΑ:14 συλλήψεις σήμερα και ξεσηκωμός ξανά στη Σπίνα για το Αιολικό πάρκο

Ενταση ξανά και σήμερα στο χωριό Σπίνα στα Χανιά με αφορμή τη δημιουργία αιολικού πάρκου από την εταιρεία «Αιολική Μουσούρων».
Πολίτες που διαμαρτύρονται ότι καταπατώνται οι περιο
υσίες τους,εμπόδισαν το πρωί τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν σε διάνοιξη του δρόμου για να αρχίσουν οι εργασίες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή να συλλάβουν 14 πολίτες ανάμεσα τους και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Καντάνου Στέλλα Αλιφιέρη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ Κανδάνου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθηεί η δοαδικασία του αυτοφόρου. Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ήδη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Καρούτζος.
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης,που βρέθηκε στο χώρο με δηλώσεις του παλαιότερα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο όμως παραμένει σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή η τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται στο πλάι των κατοίκων.

Παράλληλα, είχε αφήσει αιχμές κατά του Δασαρχείου.
Ακόμα να θυμίσουμε και μια παλαιότερη τοποθέτηση της πρωτοβουλίας Κατοίκων Σπίνας ότι «το 2004 - 2006 κάποιες “νεόπλουτες εταιρείες” με το πρόσχημα της εναλλακτικής μορφής ενέργειας, της αιολικής, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άρπαξαν από το “Κολωνάκι του Σελίνου” όπως ορισμένοι αποκαλούν τη Σπίνα, περίπου δυόμισι χιλιάδες (2.500) στρέμματα γης!
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες υπόδειξαν στο δασαρχείο τη “λεία” τους δηλαδή τη γη και τα σημεία που εξυπηρετούσαν τα μεγαλόπνοα σχέδια τους.
Το Δασαρχείο με τη σειρά του, προφανώς και σε συνεργασία με την τότε Δημοτική Αρχή, με συνοπτικές διαδικασίες, αποχαρακτήρισε τις εκτάσεις αυτές (περίπου 2.500 στρ.) τις έκανε δασικές για να παραχωρηθούνε στη συνέχεια στις εταιρείες με τα μεγαλεπήβολα σχέδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου