Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο καιρός σήμερα 8 / 2 / 2010


Χειμωνιάτικο σκηνικό με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, χιόνια στα ορεινά σε Μακεδονία και Θράκη και σταδιακή εξασθένιση από βορρά προς νότο από αύριο προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, επίσης θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά, βαθμιαία όμως στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα υπάρχουν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην 'Ήπειρο δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα υπάρχουν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσιου.
Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά τις πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη

Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά νεφώσεις με βροχές τοπικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Βαθμιαία στα δυτικά και την Πελοπόννησο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ στο ιόνιο 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου