Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Σωρεία συλλήψεων

Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος ανάμεσα στους άνδρες της αστυνομίας και τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που δρουν ανεξέλεγκτα σε όλο το νομό. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν αυτή τη φορά πέντε συνολικά που είτε μοίραζαν… θάνατο στην πόλη του Ηρακλείου, είτε βρέθηκαν να κατέχουν μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι έμποροι ναρκωτικών έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλη την Κρήτη, με την
κατάσταση να μοιάζει εκτός ελέγχου και την αστυνομία, με τα μέσα που διαθέτει και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει -όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Σώματος- να προσπαθεί να επιτελέσει όσο καλύτερα μπορεί το έργο της.
Οι πολίτες από την πλευρά τους, ζουν μέσα σε κλίμα φόβου και είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια σημεία του Ηρακλείου, το βράδυ, είναι απαγορευμένες περιοχές για τους διαβάτες, αφού μετατρέπονται σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σημεία όπου συχνάζουν έμποροι και ναρκομανείς. Σημεία, τα οποία η αστυνομία αγωνίζεται να «καθαρίσει», μέσα από ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σε έρευνες που έγιναν στο ΙΧΕ αυτοκίνητό του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 366,4 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα μαχαίρι με υπολείμματα ηρωίνης.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά και το ΙΧΕ αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέχισαν με επιτυχία το έργο τους αφού εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 28χρονο αλλοδαπό γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τεμάχια από νάιλον στα οποία είχαν συσκευαστεί ναρκωτικές ουσίες.
Στο ένα από αυτά βρέθηκαν υπολείμματα κάνναβης και στα άλλα δύο υπολείμματα ηρωίνης. Παράλληλα βρέθηκαν έντεκα φυσίγγια πυροβόλου όπλου και δύο κινητά τηλέφωνα. Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.415 ευρώ το οποίο φαίνεται ότι προέρχεται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια ώρα, στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, οι άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς περνούσαν χειροπέδες σε δύο νεαρούς 20 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 8 γραμμαρίων.
Ενώ τον κύκλο των συλλήψεων έκλεισε η σύλληψη ενός ακόμη αλλοδαπού 23 χρονών διότι σε έρευνα που του έγινε από τους αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου χθες το πρωί, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης 0,2 γραμμαρίων.


Του Ανδρέα Κριτσωτάκη ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου