Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Συγκλόνισε ο αγώνας της να υιοθετήσει ένα παιδί

Συγκλόνισε τους δικαστές η κατάθεση της 52χρονης που υιοθέτησε ένα παιδί Η εμπλοκή της με Βούλγαρους που έκαναν εμπόριο .
Η κατάθεση-ψυχής μιας 52χρονης που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημ
μελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία, συγκλόνισε τους πάντες.

Η γυναίκα αυτή βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα πριν από ένα περίπου χρόνο όταν πήρε στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο κοριτσάκι με σοβαρά προβλήμ
ατα υγείας.
Οι γονείς του-αλλοδαποί από τη Βουλγαρία- το είχαν παραδώσει σε ομοεθνή τους για παράνομη υιοθεσία. Μετά από πολλές περιπέτειες το μωρό βρέθηκε στα χέρια της 52χρονης.

Η φτώχεια και η πείνα της πολυμελούς οικογένειας των αλλοδαπών είχε «συναντήσει» τη λαχτάρα μιας αξιόλογης γυναίκας που η ζωή δεν της φέρθηκε γενναιόδωρα στο θέμα της μητρότητας. Δυστυχώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτή η επιθυμία της θα την έβαζε σε μία απίστευτη δικαστική αλλά κυρίως ψυχοφθόρα περιπέτεια.

Όσοι γνωρίζουν την 52χρονη μιλούν για μια γυναίκα με αξιοσέβαστη πνευματική, ηθική και οικονομική υπόσταση. Μία γυναίκα που ήθελε όσο τίποτα να αποκτήσει ένα παιδί και να του προσφέρει όλη της την αγάπη.
Οι πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής της ήταν οι ώρες εκείνες που κράτησε στην αγκαλιά το ελλιποβαρές κοριτσάκι. Όταν το έσφιξε στην αγκαλιά της, το τάισε, το νανούρισε και πίστεψε ότι ήταν το δικό της παιδί. Το όνειρο όμως δεν κράτησε πολύ.
Οι ραγδαίες εξελίξεις με την σύλληψη των εμπλεκομένων, την υποχρέωσαν να παραδώσει το μωρό μέσω της μητέρας της και εκείνη να κλειστεί για δεύτερη φορά στον εαυτό της.
Η μοίρα ήταν πολύ σκληρή μαζί της. Στο παρελθόν πίστεψε ότι θα αποκτήσει το δικό της βιολογικό παιδί.

Ήταν έγκυος έξι μηνών όταν της συνέβη ένα φοβερό ατύχημα. Έπεσε από τις σκάλες με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό και να υποστεί σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα. Πέρασε πολλά για να σταθεί στα πόδια της και πάλι και να ξεπεράσει την κατάθλιψη.
Η 52χρονη συγκίνησε τους πάντες στο δικαστήριο όταν άρχισε να ξεδιπλώνει τις πτυχές της ζωής της. «Οι γυναίκες έχουν ημερομηνία λήξης»
«Ντρέπομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δυστυχώς οι γυναίκες έχουν ημερομηνία λήξης» είπε με πόνο στους δικαστές.
Όπως ανέφερε κάποιος εργάτης που δούλευε σε οικοδομή δίπλα από το σπίτι της έμαθε για τη ζωή της και τις δοκιμασίες που είχε περάσει.
«Μην ανησυχείς. Θα αποκτήσεις παιδί» τη διαβεβαίωσε.
Η γυναίκα δεν έδωσε βάση στα λεγόμενα του, πιστεύοντας ότι προσπαθούσε να την παρηγορήσει από συμπόνια. Λίγες ημέρες αργότερα της τηλεφώνησε.
Της είπε ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι. Μάλιστα της έδωσε ραντεβού. Συναντήθηκαν και εκεί άρχισε ο ψυχολογικός εκβιασμός. Της είπαν ότι τελικά το παιδί θα δοθεί σε άλλο ζευγάρι.

Η γυναίκα έφυγε απογοητευμένη.
Δύο ημέρες αργότερα οι Βούλγαροι επικοινώνησαν και πάλι μαζί της.
Τη διαβεβαίωσαν ότι τελικώς θα πάρει το κοριτσάκι.
Η 52χρονη είπε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν έδωσε χρήματα στους γονείς και ότι ήθελε να κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την υιοθεσία. «Παζάρι» ψυχών Σύμφωνα με πληροφορίες οι Βούλγαροι σκόπευαν να πουλήσουν το παιδί έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού σε ζευγάρι Ηρακλειωτών.

Η συμφωνία όμως χάλασε καθώς το κοριτσάκι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν ελλιποβαρές, είχε πάθει μυκητίαση και αντιμετώπιζε πρόβλημα στον έναν πνεύμονα.
Όταν οι αλλοδαποί κατάλαβαν ότι το μωρό δεν μπορεί να πουληθεί, αποφάσισαν να το «ξεφορτωθούν» δίδοντάς το στην 52χρονη.
Πήρε το παιδί και η χαρά της ήταν απερίγραπτη παρά το σοκ που υπέστη από την κατάσταση της υγείας του.
Λίγες ημέρες ωστόσο μετά αναγκάστηκε να το παραδώσει στην Αστυνομία λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων και την σύλληψη των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση. Επρόκειτο για τους φυσικούς γονείς, το ζευγάρι των Βούλγαρων που κινούσε τα νήματα στις παράνομες υιοθεσίες και τον 37χρονο που ανέλαβε να φέρει σε επαφή τους γονείς με τη θετή μητέρα.


Το δικαστήριο που προσέγγισε το θέμα με μεγάλη ευαισθησία έκρινε αθώα την 52χρονη, την υπεράσπιση της οποίας είχε αναλάβει η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη. Να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι μέχρι και σήμερα φιλοξενείται σε ίδρυμα.



Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου