Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ανανεώσιμες πηγές για τους γεωργοκτηνοτρόφους προτείνει ο Μ. Καρχιμάκης

Θεσσαλονίκη Το 30% της ενέργειας που καταναλώνεται στη γεωργία της χώρας μας αφορά τα λιπάσματα, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να αποτελέσουν «θησαυρό» για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη.

Από το βήμα των εγκαινίων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε ότι σημαντικό ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα
δεσμευτεί για τους γεωργοκτηνοτρόφους.

Ο κ.Καρχιμάκης μίλησε για προώθηση της ένταξης των ανανεώσιμων πηγών στην πρωτογενή παραγωγή και μάλιστα με "προτιμησιακό τρόπο". Άλλωστε, βασική επισήμανση των επιστημόνων και συμπέρασμα των εργασιών του συνεδρίου ήταν η άμεση ανάγκη για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων στην ενέργεια που καταναλώνει η αγροτική παραγωγή.

''Το πρόβλημα της ενέργειας στη γεωργική παραγωγή δεν αφορά μόνο την καλλιεργητική διαδικασία, αλλά και την κατανάλωση πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου για την παραγωγή των λιπασμάτων. Το 30% της ενέργειας που καταναλώνεται στη γεωργία αφορά τα λιπάσματα. Ο άνθρακας όμως, τελειώνει''.
'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου