Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ζητείται η ολοκλήρωση του δρόμου Σταλίδα – όρια Ν. Λασιθίου

Την ανάγκη σύντομης ολοκλήρωσης του δρόμου Σταλίδα – όρια Ν. Λασιθίου ,επισημαίνει με επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ο Λασιθιώτης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

''Είναι γνωστή η νευραλγική σημασία που έχει για την προσπελασιμότητα του Νομού Λασιθίου η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και ιδιαίτερα το «Τμήμα Σταλίδα- Μάλια - όρια Ν. Λασιθίου», στο οποίο περιλαμβάνεται και το έργο της Παράκαμψης Μαλίων.

Οι υπηρεσίες των Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) εκφράζουν την άποψη ότι το όλο έργο θα παραδοθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμη εγκρίσεις μελετών και άλλες ενέργειες της αρμοδιότητάς τους.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και άλλοι τοπικοί παράγοντες που παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και την πορεία των σχετικών έργων, δεν συμμερίζονται καθόλου την αισιόδοξη πρόβλεψη της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, δεδομένων των πραγματικών χαρακτηριστικών υλοποίησης των εργολαβιών.
Επιπρόσθετα όλοι ανησυχούμε ότι με τον ρυθμό που προχωρούν εργασίες και διαδικασίες πολύ δύσκολα θα παραδοθεί έγκαιρα το παραπάνω οδικό τμήμα.

Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος για άλλη μια τουριστική περίοδο ουσιαστικά θα παρεμποδίζεται η πρόσβαση στο Νομό Λασιθίου, αφού και μόνο η διέλευση της κυκλοφορίας μέσα από τον οικισμό των Μαλίων αποτελεί παράγοντα τεράστιων καθυστερήσεων που αποθαρρύνουν τους επισκέπτες να κινηθούν προς τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας.


Επιπλέον επιβαρύνεται σημαντικά το κόστος των μετακινήσεων και της μεταφοράς προϊόντων, αλλά και μεγεθύνονται και οι κίνδυνοι από τη χρήση του παλιού δρόμου, υπό συνθήκες μάλιστα πολλαπλασιασμού του κυκλοφοριακού φόρτου κατά την τουριστική περίοδο.

Προκειμένου να αποφύγουμε παραπέρα καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου που θα βελτιώσει ριζικά τις συνθήκες στην περιοχή, σας παρακαλώ για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την υπερπήδηση των εμποδίων.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου