Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΗΤΗ:Βίωσαν την αγριότητα δύο σκύλοι

Δεν έχουν τέλος οι βαρβαρότητες κατά σκύλων, αφού μια ακόμη έγινε γνωστή σε βάρος δύο σκύλων, όταν άγνωστος τα έδεσε μέσα σε τσουβάλι και τα πέταξε μέσα σε φρεάτιο του ποταμού του Κατσαμπά.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά τα αρρωστημένα μυαλά που συνεχίζουν να ξεσπούν σε βάρος των αθώων τετράποδων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άγρια ένστικτά τους.
Ένα συμβάν το οποίο σημειώθηκε λίγες μόλις μέρες μετά από την εγκληματική πράξη αγνώστου να πετάξει έναν άρρωστο σκύλο μέσα στο ρέμα του Καρτερού, αλλά και την κίνηση κάποιου να δέσει και να παρατήσει στο έλεος του Θεού μια θηλυκή σκυλίτσα, με τα νεογέννητα κουτάβια της, έξω από τις Τεχνικές Σχολές στη Νέα Αλικαρνασσό.
Το σκυλί που πετάχτηκε στον Καρτερό ήταν βαριά άρρωστο, αφού έπασχε από καρκίνο, όμως αυτό φαίνεται πως δεν συγκίνησε καθόλου τον ιδιοκτήτη του, που προτίμησε αντί να του συμπαρασταθεί, να τον πετάξει στο νερό για να πνιγεί.


Μέσα σε τσουβάλι


Στην περίπτωση στον Κατσαμπά, τα δύο σκυλιά είχαν πεταχτεί στο χείμαρρο κάτω από τη λεωφόρο Καζαντζίδη, από ασυνείδητο, ο οποίος ήθελε να τα εξοντώσει αφήνοντάς τα να πεθάνουν είτε από την ασιτία, είτε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, τα οποία φουσκώνουν, όταν σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Για καλή τους τύχη όμως τα δύο σκυλιά σώθηκαν, χάρη στη βόλτα που έκανε ένας κάτοικος της περιοχής σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του παραλίγο… εγκλήματος.
«Ένας ξάδερφός μου πήγε να κόψει καλάμια από την κοίτη του ποταμού για να φτιάξει έναν χαρταετό για τα παιδιά του.

Στο σημείο που πήγε του φάνηκε ότι άκουγε κάποιο σκύλο να κλαίει, όχι απλώς να γαυγίζει.
Και γυρίζοντας στο σπίτι, μου το είπε σοκαρισμένος. Αμέσως γυρίσαμε και οι δύο στο σημείο και αρχίσαμε να ψάχνουμε το γύρω χώρο για να βρούμε από πού προέρχεται το κλάμα.

Μετά από λίγη ώρα αναζήτησης βρήκαμε μέσα στο κανάλι, σε μια από τις τεχνητές τρύπες που υπάρχουν το τσουβάλι με τα σκυλιά», αναφέρει μιλώντας στην «Τ» ο αυτόπτης μάρτυρας και ένας εκ των διασωστών των σκύλων κ. Νίκος Τσίγκος.


Άμεση επέμβαση

Τα σκυλιά σώθηκαν χάρη στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που τα βρήκαν και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Καλέσαμε την Πυροσβεστική, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας.
Ήρθαν οι άνδρες της Υπηρεσίας και μόνο έτσι καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους δύο σκύλους, που ήταν εξαιρετικά φοβισμένοι, για αυτό και δεν ξέραμε πώς θα αντιδρούσαν όταν θα μας έβλεπαν.

Όμως τα δύο ζωντανά, η μητέρα με το μικρό της κουτάβι, ήταν τόσο τρομοκρατημένα, που έφυγαν κατευθείαν από το σημείο και πήγαν να κρυφτούν μέσα στην αυλή του σπιτιού που πιστεύω ότι ήταν του ιδιοκτήτη τους», καταλήγει ο κ. Τσίγκος.


''tolmi.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου