Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες Θεσσαλίας και Μακεδονίας .

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους αποφάσισαν να παραμείνουν εκπρόσωποι των αγροτών δώδεκα μπλόκων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Τύρναβο Λάρισας.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη και αφού εκτίμησαν τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν και προέβησαν σε μια λακωνική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρουν ότι, θα
παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να αλλάξει η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης.
Η απόφαση του συντονιστικού οργάνου θα μεταφερθεί από τους εκπροσώπους τους στα κατά τόπους μπλόκα, όπου και θα αποφασισθεί εάν η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με αποκλεισμούς και σε ποιο βαθμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αγρότες από τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, έπειτα από πρωτοβουλία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση έδωσε το «παρών» και ο αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, είπε το μέλος της ΠΑΣΥ, Γιώργος Ρίσκος.
Ο ίδιος τόνισε πως οι αγρότες μετέβησαν στο χώρο της Διεθνούς 'Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου διεξάγεται η έκθεση «Agrotica».
Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, «κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα» και «την αναπλήρωση του εισοδήματος για τους μικρομεσαίους αγρότες», είπε ο κ. Ρίσκος.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε πως δεν υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο κέντρο της πόλης, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών ήταν παρατεταγμένα κατά μήκος της Εγνατίας οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου