Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

“Νοσεί” το Νοσοκομείο Χανίων. Από αύριο μένει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς

“Νοσεί” το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων αφού απο αύριο, Κυριακή, μένει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς, γενικούς χειρουργούς και νευροχειρουργούς. Οπως αποφάσισαν χθες οι γιατροί που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, χειρουργικά και νευροχειρουργικά περιστατικά δεν θα αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο Χανίων, γι’ αυτό όσοι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης!
Μάλιστα από την Δευτέρα προοδευτικά και άλλες κλινικές του νοσοκομείου θα βγαίνουν εκτός εφημερίας με αποτέλεσμα πολλές ανθρώπινες ζωές να διατρέχουν κίνδυνο.

Επιπλέον, οι γιατροί του Νοσοκομείου προχωρούν από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου σε επίσχεση εργασίας. Κατά τη γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφάσισαν ειδικότερα: πλήρη αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία και την διενέργεια εξετάσεων, επ’ αόριστον και μέχρι την καταβολή στο ακέραιο των οφειλομένων από εφημερίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενημερώνουν τους πολίτες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων:
"1. Η γενική συνέλευση των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων απεφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 16/3/2010 (πλήρης αποχή από τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία και διενέργεια εξετάσεων) επ’ αόριστον και μέχρι την καταβολή στο ακέραιο των οφειλομένων από εφημερίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.
2. Και σημαντικότερο:
Λόγω παντελούς αδιαφορίας της Ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής κυβέρνησης από αύριο Κυριακή 13/3/2010 δεν εφημερεύουν Γενικοί Χειρουργοί και Νευροχειρουργοί στο νοσοκομείο Χανίων.
Ενημερώνονται το ΕΚΑΒ, οι πολίτες, καθώς και οι πολιτικές αρχές του Νομού ότι Χειρουργικά και Νευροχειρουργικά περιστατικά δεν θα αντιμετωπίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και θα πρέπει να κατευθύνονται και να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης. Το λόγο οι πολίτες των Χανίων θα πρέπει να τον ζητήσουν από τους τοπικούς Βουλευτάς και από την Ελληνική Κυβέρνηση".
Επίσης επισημαίνεται ότι: "Οι γιατροί αυτοί έχουν πραγματοποιήσει μέχρι και σήμερα τις 4 εφημερίες τους για το μήνα Μάρτιο όπως ο νόμος ορίζει και προειδοποιούν ότι όποιος επιχειρήσει να τους υποχρεώσει να πραγματοποιήσουν παράνομα εφημερίες θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος και εξαναγκασμό σε παράνομες πράξεις. Από την Δευτέρα προοδευτικά και άλλες κλινικές του νοσοκομείου θα βγαίνουν εκτός εφημερίας για τον ίδιο λόγο, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν ανθρώπινες ζωές".

Της Ελένης Φουντουλάκη- Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου