Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου έχασε ο Μπιλ Γκέιτς

Νέες ανατροπές επιφυλάσσει η φετινή κατάταξη του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Στην κορυφή της φετινής λίστας φιγουράρει ο Μεξικανός μεγιστάνας της κινητής τηλεφωνίας Κάρλος Σλιμ Χέλου. Ο ζάμπλουτος πρόεδρος της America Movil διαθέτει περιουσία 53,5 δισ. δολαρίων, η οποία αυξήθηκε κατά 18,5 δισ. δολάρια το 2009.

Στη δεύτερη θέση εκτοπίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 53 δισ. δολαρίων, μετά την αύξηση της μετοχής της Microsoft κατά 50%, η οποία προσέθεσε 13 δισ. δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς του μεγιστάνα που κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο επί 14 συναπτά έτη.


Τρίτος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος κατόρθωσε να αυξήσει την περιουσία του κατά 47 δισ. δολάρια το 2009, χάρη στην άνοδο της μετοχής της Berkshire Hathaway Παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία την τελευταία διετία, πολλοί κροίσοι είδαν την περιουσία τους να μεγεθύνεται το περασμένο έτος.

Η περιουσία των εκατομμυριούχων της λίστας «World's Billionaires» αυξήθηκε κατά 500 εκατ. δολάρια το 2009, αγγίζοντας τα 3,5 δισ. δολάρια. Ο πλανήτης μας διαθέτει 1.011 εκατομμυριούχους, έναντι 793 που διέθετε πέρσι. Το 2009, η λίστα με τους εκατομμυριούχους περιλάμβανε 1.125 κροίσους, από τους οποίους μόνο το 12% υπέστη μείωση περιουσίας.

Οι Αμερικανοί μεγιστάνες εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς αντιστοιχούν στο 40% των παγκόσμιων πολυεκατομμυριούχων. Από τα 97 νέα «μέλη» της ομάδας, ωστόσο, μόνο το 16% προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς την παρουσία της φαίνεται να ενισχύει η Ασία. Οι 27 προέρχονται από την Κίνα, ενώ η Φιλανδία και το Πακιστάν εκπροσωπούνται για πρώτη φορά στη χρυσή λίστα.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου