Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μετατροπή των ΤΕΙ σε τοπικά κολλέγια

"Το νέο ακαδημαϊκό έτος θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ", διαβεβαίωσε από τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που διεξάγεται στη Λαμία, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ι. Πανάρετος.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατάργηση του 10 για την εισαγωγή σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα την πλειονότητα των προέδρων.

"Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ολοκληρωθούν όλα τα ΠΔ και θα φέρουν την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, ώστε να μην μείνει τίποτα στον αέρα", δήλωσε ο κ. Πανάρετος, αφήνοντας αιχμές προς την προηγούμενη κυβέρνηση και την αναβλητικότητα που επέδειξε, ως προς τις αποφάσεις της.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με την τύχη των τμημάτων που ιδρύθηκαν πριν τις εκλογές, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τα ΤΕΙ που παρουσιάζουν πληθώρα κενών θέσεων και δεν βρίσκονται υψηλά στη λίστα προτίμησης των υποψηφίων να κηρυχτούν ως τοπικά κολέγια.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Πανάρετου είναι η εξής: "Οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται σε διετές δημόσιο τοπικό κολλέγιο και αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους, να μπορούν να μεταπηδούν σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ. Διαφορετικά να εισέρχονται στην αγορά εργασίας με τίτλο σπουδών".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου