Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τον πλήρωναν για να σπουδάζει στη θέση τους !

Ο Ντάνιελ Χίγκινς είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βοηθώντας 120 άτομα από τη Σαουδική Αραβία, το Λίβανο, το Κουβέιτ, την Τουρκία και το Κατάρ να διατηρήσουν τις βίζες σπουδαστών που είχαν στην κατοχή τους. Ταυτόχρονα εκείνος είχε την ευκαιρία να αποκτήσει γνώσεις σε διάφορους τομείς.

Αυτή είναι η ιστορία του 46χρονου Χίγκινς, ο οποίος αφιέρωσε 7 χρόνια σπουδάζοντας σε κολέγια.

Από το 2002 ως το 2009, παρακολούθησε 10 διαφορετικά
σχολεία στη Νότια Καλιφόρνια σπουδάζοντας Κοινωνιολογία, Μάρκετινγκ, Αγγλικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μαθηματικά. Γι'αυτό τον πλήρωναν δεκάδες ξένοι σπουδαστές- όλοι από τη Μέση Ανατολή. Έτσι λοιπόν ο Χίγκινς, πήγαινε στα σχολεία, παρακολουθούσε τα μαθήματα και έγραφε εξετάσεις και διαγωνίσματα αντί 1.000-1.500 δολαρίων. Για παράδειγμα, όταν έγραφε εξετάσεις, αμειβόταν με 1.500 δολάρια και για τα μαθήματα της Αγγλικής Λογοτεχνίας έπαιρνε περίπου 1.000.

Μάλιστα, ήταν τόσο καλός σε αυτό που έκανε και περιζήτητος που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, προσέλαβε και προσωπικό για να τον βοηθά. Μεταξύ αυτών ήταν και μια ξανθιά γυναίκα η οποία υποδυόταν τον άνδρα από κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Χίγκινς, Αμερικανός πολίτης, παραδόθηκε στις αρχές την περασμένη Δευτέρα και δήλωσε αθώος στην κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την απάτη σε σχέση με το πρόγραμμα βίζας. «Έχουμε δει απάτες στο παρελθόν για τις άδειες παραμονής αλλά τίποτα σαν κι αυτό», δήλωσε η Ντέμπρα Πάρκερ, ειδικός πράκτορας στο Λος Άντζελες, με αρμοδιότητα τις έρευνες για την υπηρεσία μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η συγκεκριμένη υπηρεσία συνέλαβε περίπου 16 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν προσλάβει τον Χίγκινς, μεταξύ των οποίων και έξι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις. Από άλλους έξι ζητήθηκε να καταθέσουν και οι έρευνες συνεχίζονται για άλλους 20. Στο μεταξύ ενημερώνονται και τα σχολεία στα οποία... έτυχε να σπουδάζει ο Χίγκινς.

Η έρευνα για τον Χίγκινς άρχισε το καλοκαίρι, όταν η αστυνομία στην Καλιφόρνια βρήκε ένα πορτοφόλι με διάφορα πλαστά διπλώματα οδήγησης, τα οποία έφεραν την φωτογραφία του ανιψιού του Χίγκινς. Οι «κάτοχοι» των διπλωμάτων εντοπίστηκαν στις ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων καθώς είχαν καταχωρηθεί ως ξένοι σπουδαστές.

Οι ξένοι που θέλουν να σπουδάσουν στις Ην.Πολιτείες, θα πρέπει να γίνουν δεκτοί σε ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο, να κάνουν αίτηση για τη σχετική βίζα και να περάσουν τις εξετάσεις της γλώσσας. Για να διατηρήσουν τη βίζα τους, θα πρέπει να παρακολουθούν πλήρως το σχολικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου