Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:Διαρρήξεις, κλοπή οχήματος και ζωοκλοπή μέσα σε ένα μόνο βράδυ

ΣΩΡΕΙΑ περιστατικών είχαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, καθώς σημειώθηκαν κλοπές, διαρρήξεις, φθορές σε οχήματα και μια ζωοκλοπή.

Τα φαινόμενα μικροεγκληματικότητας μπορεί να μη λείπουν από τα αστυνομικά δελτία, όμως σίγουρα αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη να σημειώνονται τόσα περιστατικά σε διάστημα λίγων ωρών μεταξύ τους.

Μια διάρρηξη σε κατάστημα, μια κλοπή σε ένα σουπερμάρκετ, ζημιές σε δυο οχήματα, κλοπή ενός φορτηγού στην περιοχή των Φέρμων και μια ζωοκλοπή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλλών ήταν τα περιστατικά που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Ο δράστης ή οι δράστες σπάζοντας τη τζαμαρία εισήλθαν στο εσωτερικό ενός εμπορικού καταστήματος σε κεντρικό δρόμο της πόλης και, αφού δε βρήκαν χρήματα, έφυγαν από το κατάστημα παίρνοντας μαζί τους είδη ένδυσης, για να τα αφήσουν στη συνέχεια έξω από το τοπικό κατάστημα του Ταχυδρομείου που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων, για να τα βρουν το πρωί οι εργαζόμενοι και να τα παραδώσουν στον ιδιοκτήτη.

Από το σουπερ μάρκετ οι δράστες πήραν την ταμειακή μηχανή.

Ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης κ. Φανούρης Μανιαδάκης (στη φωτογραφία) δηλώνει ότι υπήρξε μια μικρή έξαρση της μικροεγκηματικότητας, η οποία δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό στους πολίτες, όμως παράλληλα δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Όλα τα συμβάντα εξετάζονται και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μπορεί η κλοπή του φορτηγού να σχετίζεται με τη ζωοκλοπή, αλλά τα περιστατικά μέσα στην πόλη πιθανότατα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους γεγονότα. Τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί και οι υποθέσεις ερευνώνται από τα αρμόδια τμήματα, όμως η περιοχή ευθύνης είναι μεγάλη και σίγουρα δε μπορούμε να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά, κάθε δρόμο. Γι’ αυτό εκείνο που χρειάζεται η Αστυνομία είναι η βοήθεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Μανιαδάκης.

Η συνεργασία αυτή είναι το πάν για να σταματήσει κάθε τέτοιο φαινόμενο και θα πρέπει να γίνει συνείδηση στον πολίτη ότι σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται πως κάτι ύποπτο συμβαίνει θα πρέπει να το καταθέτουν στην Αστυνομία, για να διευκολύνουν τη διαδικασία της έρευνας και τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

"ΑΝΑΤΟΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου