Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Αναβαθμίζονται πανελλαδικά οι ευρυζωνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΤΕ για διαρκή ανάπτυξη και διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών,ο οργανισμός προχωράει σε αναβάθμιση του δικτύου του, χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη του καταναλωτή.
Πρόκειται για την πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ο ΟΤΕ προχωράει σε αναβάθμιση των ταχυτήτων Ασύμμετρης Ψηφιακής Συνδρομητικής Γραμμής (Asymmetric Digital Subscriber Line - ADSL) πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Ιδιαίτερα κερδισμένοι θα είναι οι υπάρχοντες ή μέλλοντες χρήστες της ταχύτητας των 8Mbps, καθώς θα δούνε την ταχύτητα αυτή να τριπλασιάζεται και να φτάνει τα 24 Mbps.

Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση:

-όσοι έχουν 2Mbps θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια ταχύτητα σε ότι αφορά τη καταφόρτωση (download), αλλά διπλασιάζεται η ταχύτητα αναφόρτωσης (upload), που φτάνει στα 512 Κbps.

-όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps καταφόρτωσης και 1 Mbps αναφόρτωσης.

-όσοι έχουν ήδη 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Αίσθηση-έκπληξη, πάντως, έχει προκαλέσει τόσο στα στελέχη του ΟΤΕ όσο και στην αγορά γενικότερα, η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, να διεξαγάγει δημόσια διαβούλευση από τις 10 έως και τις 22 Μαρτίου, για την πρωτοβουλία αυτή του Οργανισμού, Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ξαναγίνει ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για τις προηγούμενες αναβαθμίσεις που έκανε ο ΟΤΕ, οι οποίες είναι προς όφελος όχι μόνο των καταναλωτών, καθώς αναβαθμίζονται οι προσφερόμενες ευρυζωνικές υπηρεσίες, αλλά και γενικότερα της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την κάλυψη της διαφοράς από το μέσο κοινοτικό όρο, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 22 δεύτερη θέση στην Ευρώπη των 27 σε ότι αφορά το ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.

Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα ήδη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στο δίκτυο ADSL του ΟΤΕ υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατ. εγκατεστημένες πόρτες ADSL σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου