Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

“Playstation Move” από τη Sony

Ανταγωνιζόμενη τη δημοφιλή παιγνιδομηχανή Wii της Nintendo, η Sony παρουσίασε το δικό της ασύρματο καινοτομικό σύστημα ελέγχου της παιγνιδοκονσόλας PlayStation, που γίνεται από μακριά, μόνο με τις κινήσεις του παίκτη.
Με το νέο “PlayStation Move”, η ιαπωνική εταιρία προσδοκά να ανακόψει την επιτυχία της Nintendo (ήταν η πρώτη στον κόσμο που εισήγαγε έναν controller κίνησης) και να προσελκύσει νέους gamers.

Διευθυντικό στέλεχος της Sony δήλωσε, παρουσιάζοντας τη νέα συσκευή στο Σ
αν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ότι η Nintendo ήταν πράγματι αυτή που «εισήγαγε το εν κινήσει gaming στις μάζες», όμως πρόσθεσε ότι τώρα πλέον οι gamers, έμπειροι και αρχάριοι, μπορούν να αναζητήσουν νέες εμπειρίες χάρη στο PlayStation Move. Όπως είπε «η μετακίνηση από το Wii στο PlayStation 3 είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία».

Το PlayStation Move, μέσω της κάμερας του Playstation, καταγράφει τις κινήσεις που κάνει ο χρήστης με το σώμα του μπροστά στην κονσόλα και τις «μεταφράζει» σε εντολές στην οθόνη με μεγάλη ακρίβεια.

«Ποτέ τίποτε δεν έχει υπάρξει τόσο ακριβές», δήλωσε ο Σουχέι Γιοσίντα, πρόεδρος της Sony Computer Electronics Worldwide Studios. Η συσκευή θα αρχίσει να πωλείται φέτος το φθινόπωρο, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ένα «πακέτο» με τον ασύρματο controller, την κάμερα PlayStation Eye και ένα βιντεοπαιγνίδι θα κοστίζει γύρω στα 100 δολάρια. Διάφορες μεγάλες εταιρίες ανάπτυξης παιγνιδιών, όπως οι Activision Blizzard, Electronic Arts και Square Enix, ήδη ετοιμάζουν games συμβατά με το PlayStation Move.

Η Sony και η Microsoft (που παράγει την παιγνιδοκονσόλα Xbox 360) προσπαθούν να κερδίσουν χαμένο έδαφος, μετά την εμφάνιση του Wii της Nintendo και την μεγάλη επιτυχία που είχε, ειδικά προσελκύοντας μη παραδοσιακούς νέους χρήστες, όπως γυναίκες και μεγάλης ηλικίας άτομα.

Η Microsoft ετοιμάζει τη δική αντεπίθεση φέτος με το “ Natal”, το οποίο, συνδυάζοντας κάμερα, αισθητήρα βάθους, μικρόφωνο και επεξεργαστή, καταργεί την ανάγκη για το πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού. Η συσκευή αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2010.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου