Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε Σκουλάκη για τη διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας εντός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Απάντηση στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης για το θέμα της διεξαγωγής εξετάσεων από ξένους φορείς για τη πιστοποίηση γλωσσομάθειας εντός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, έδωσε η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας κα. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Όπως τονίζει η κα. Χριστοφιλοπούλου «η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας με εγκυκλίους που έχει αποστείλει εφιστά τη προσοχή στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να λαμβάνουν μέριμνα ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων».

Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Σκουλάκη για απαγόρευση από το Υπουργείο Παιδείας της διεξαγωγής εξετάσεων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η αρμόδια υπουργός επισημαίνει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, η οποία και θα γνωμοδοτήσει σχετικά για το θέμα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο - στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή – «για πρακτική από πλευράς ξένων φορέων που υπονομεύει το αδιάβλητο των εξετάσεων, πλήττει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο» σημειώνοντας πως «οι χώροι των Κέντρων Ξένων Γλωσσών παίρνουν άδεια αποκλειστικά για την διδασκαλία ξένων γλωσσών κι όχι για άλλες δραστηριότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου