Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Χανιά: Τιμωρία μαθήτριας λόγω... Facebook!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τιμωρείται μαθήτρια και αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο λόγω γκρουπ που έφτιαξε στο δημοφιλές ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook!

Πρόκειται για μια 14χρονη κοπέλα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων.
Η ανήλικη φέρεται ότι έφτιαξε στο Facebook για πλάκα ένα γκρουπ με θέμα: "ναι, κι εγώ μισώ τη..." (διευθύντρια του γυμνασίου) στο οποίο έγιναν μέλη περισσότερα από εκατό παιδιά.
Το γκρουπ, στο οποίο αναφέρεται ότι η διευθύντρια δίνει συνέχεια αποβολές, εντόπισε μία μητέρα η οποία και την ενημέρωσε.
Ακολούθησε, προχθές Τρίτη, η
συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και οι καθηγητές αποφάσισαν το παιδί "να αλλάξει σχολικό περιβάλλον". Τούτο σημαίνει ότι η κοπέλα αποβάλλεται οριστικά από το σχολείο.

Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των συμμαθητών της κοπέλας που έφτιαξαν γκρουπ στο Facebook με θέμα: "Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή". Περιγράφοντας το γκρουπ τους γράφουν:
"Μια ομάδα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η θέση της είναι στη Χρυσοπηγή και θεωρούμε απίστευτα άδικο το λόγο που την απέβαλαν!!!".
Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια ζήτησε συγνώμη από τη διευθύντρια. Ωστόσο, η απόφαση του συμβουλίου του σχολείου ήταν "αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος".

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης μας είπε ότι "σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση".
Ωστόσο ο κ. Βεστάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του συλλόγου και επεσήμανε ότι "πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια θέματα".


Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το σχολείο στο οποίο θα είναι πλέον η κοπέλα.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: "Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, σε ό,τι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους.
Θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και έτσι δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό".



Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου