Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Χαρίζει… όλη την περιουσία του γιατί λέει είναι δυστυχισμένος !

Τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Υποστηρικτής του αποφθέγματος αυτού είναι ο 47χρονος Αυστραλός Κάρλ Ράμπεντερ, ο οποίος θέλει να ξεφορτωθεί μέχρι και την τελευταία δεκάρα γιατί όπως λέει είναι δυστυχισμένος.

Ο κ. Ράμπεντερ, επιχειρηματίας από το Telfs, πουλά την πολυτελή βίλα του 3.455 τετραγωνικών μέτρων με θέα τις Άλπεις, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στα 1.4 εκατομμύρια λίρες. Επιπλέον στο σφυρί βγαίνει με 613.000 λίρες η πέτρινη παραδοσιακή φάρμα του στο Provence 17 στρεμμάτων, ενώ έχουν ήδη πουληθεί έξι ανεμόπτερα αξίας 350.000 λιρών και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 44.000 λιρών.

“Θέλω να πουλήσω τα πάντα” , δηλώνει χαρακτηριστικά στην Daily Telegraph και προσθέτει “Ο πλούτος είναι αντιπαραγωγικός, εμποδίζει την ευτυχία”.

Επόμενο βήμα του είναι να μετακομίσει σε μια μικρή ξύλινη καλύβα ή σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Ίνσμπουργκ. Όλα του τα έσοδα τα δωρίζει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ίδρυσε στη κεντρική και λατινική Αμερική.

“Για αρκετό καιρό ήμουν υποστηρικτής της άποψης ότι τα πολλά χρήματα και η πολυτέλεια ήταν ταυτόσημα με την ευτυχία”, είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου, όπως ομολόγησε, αισθάνθηκε δυσαρμονία και αποφάσισε να “ακούσει” τη μικρή φωνή μέσα του.

Έναυσμα για αυτή του την απόφαση ήταν ένα ταξίδι με τη σύζυγό του στη Χαβάη, όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε έναν αληθινό άνθρωπο δίπλα του. Όλοι τον πλησίαζαν επειδή είχε λεφτά να ξοδέψει. “Το προσωπικό του ξενοδοχείου προσποιούνταν ότι με συμπαθεί, όλοι ήταν πολύ φιλικοί αλλά τίποτα δεν ήταν αληθινό”, υπογράμμισε.

"Από τη στιγμή που θα πουληθούν όλα" είπε ο Ράμπεντερ "θα αισθανθώ επιτέλους ελεύθερος". Ωστόσο, τόνισε πως δεν κατακρίνει όλους όσοι επιθυμούν τα πλούτη. “Εγώ απλά ακολούθησα τη καρδιά μου”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου