Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Κάηκε ολοσχερώς βιντεοκλάμπ στη λεωφόρο Κνωσού.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε γνωστό βιντεοκλάμπ στη λεωφόρο Κνωσού, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να ζουν στιγμές τρόμου.
Οι φλόγες τύλιξαν πολύ γρήγορα το εσωτερικό του καταστήματος με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έσπευσαν επί τόπου στο σημείο της φωτιάς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12.20 το βράδυ, όταν το βιντεοκλάμπ είχε κλείσει.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τη τζαμαρία του καταστήματος, έριξαν εντός του χώρου εύφλεκτο υλικό.
Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αφού μέσα στο μαγαζί,
τα dvd, τα έπιπλα και γενικά όλο το εμπόρευμα, ήταν εξαιρετικά εύφλεκτο. Οι καπνοί, οι φλόγες και ο θόρυβος που ακουγόταν από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, έκαναν τους κατοίκους της γύρω περιοχής να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους έντρομοι.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έφτασε στον τόπο της φωτιάς, με δύο οχήματα και πέντε άνδρες, που ρίχτηκαν άμεσα στη μάχη με τις φλόγες.
Έπειτα από μια ώρα αγώνα και υπερπροσπάθειας, τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν αυτή εξαπλωθεί σε παρακείμενα κτίρια ή κινδυνεύσουν περίοικοι και ίσως παρκαρισμένα οχήματα.


Μεγάλη καταστροφή
Η κατάσβεση της φωτιάς αποκάλυψε και το μέγεθος της καταστροφής, η οποία ήταν ολοκληρωτική.
Το γεγονός άλλωστε ότι οι πυροσβέστες ξεκίνησαν την κατάσβεση λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ και ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις 1.30 π.μ., αποδεικνύει τη σοβαρότητα του συμβάντος.
Όλο το εμπόρευμα, τα dvd και ο εσωτερικός χώρος γενικότερα έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η καταστροφή ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ.

Βέβαια, τα ακριβή αίτια για την πυρκαγιά και τα συμπεράσματα, για το αν όντως πρόκειται για εμπρηστική επίθεση, αναμένεται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες από το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής που έχει ξεκινήσει τη διενέργεια έρευνας για το σοβαρό αυτό περιστατικό.


Εφημερίδα ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου