Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζεται η δίκη για την κακοποίηση της 72χρονης από το Αμάρι Ρεθύμνου

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που αφορά αφ ενός την σεξουαλική κακοποίηση της 72χρονης γυναίκας από το Βυζάρι Αμαρίου από τρεις αλλοδαπούς και αφ ετέρου τον εμπρησμό καταστήματος στην πόλη του Ρεθύμνου από τους ίδιους κατηγορούμενους. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά η δίκη διεκόπη και πρόκειται να συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί.

Δυο ζητήματα απασχόλησαν τους παράγοντες της δίκης στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.

Πρώτον, σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή τον βιασμό, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 37χρονος Τυνήσιος, υπέβαλλε δια του συνηγόρου του ένσταση στη δικαστική έδρα ζητώντας την αυτοπρόσωπη παρουσία της παθούσας ηλικιωμένης γυναίκας στο δικαστήριο, που να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα εκπροσωπείται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της.
Το θέμα αυτό υπήρξε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Η έδρα, ύστερα από σύσκεψη απέρριψε την ένσταση χαρακτηρίζοντας απόλυτα δικαιολογημένη την απουσία της 72χρονης, θεωρώντας ότι η γυναίκα δεν μπορεί να παρασταθεί λόγω των σοβαρών ψυχολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη από την κακοποίηση που δέχτηκε πριν ένα χρόνο, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό σοκ από το οποίο δεν έχει συνέλθει.

Το δικαστήριο, δέχτηκε την παράσταση της 72χρονης δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κρίνοντας ότι αρκούν για την ακροαματική διαδικασία τόσο η ανακριτική ομολογία των κατηγορουμένων για την πράξη και οι λεπτομερείς καταθέσεις που η παθούσα είχε δώσει τόσο στην αστυνομία όσο και στην ανακρίτρια του Ρεθύμνου που χειρίστηκε την υπόθεση τον περασμένο Φεβρουάριο και αποφάσισε να προστεθούν στα αναγνωστέα έγγραφα και να αναγνωστούν στο ακροατήριο.

Δικονομικά εξ άλλου προβλέπεται η απουσία εγκαλούντος από το δικαστήριο εφόσον υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση.

Το δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε τους παράγοντες της δίκης, και που τελικά υπήρξε η αιτία της διακοπής της ακροαματικής διαδικασίας, αφορά αίτημα κάποιων εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον εμπρησμό του καταστήματος στο Ρέθυμνο, οι οποίοι ζήτησαν να κληθούν στη δίκη μάρτυρες οι οποίοι είχαν καταθέσει για την υπόθεση τόσο προανακριτικά όσο και στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και που για κάποιο λόγο δεν κλητεύθηκαν.

Πρόκειται για ικανό αριθμό μαρτύρων και κυρίως ενοίκων της πολυκατοικίας στην οποία συστεγαζόταν το κατάστημα-μπαρ που δέχτηκε την εμπρηστική επίθεση.


Το παραπάνω αίτημα έγινε δεκτό από την δικαστική έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, που διέταξε την κλήτευση όλων αυτών των μαρτύρων ώστε να εμφανιστούν αύριο Πέμπτη στην ακροαματική διαδικασία δίνοντας μάλιστα εντολή στην αστυνομία να ειδοποιηθούν μέσω αυτής.

Πάντως, σε περίπτωση που έστω και ένας εξ αυτών δεν παρουσιαστεί αύριο, θα υπάρξει εμπλοκή στην ακροαματική διαδικασία που θα πρέπει να διακοπεί ώστε το δικαστήριο να κλητεύσει αναγκαστικά τους μάρτυρες, γεγονός που απαιτεί χρόνο άνω του ενός μήνα.



Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου